Gruodžio 2 d. susirinkusius renginio svečius pasveikino Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis, Lietuvos žemės ūkio viceministras Albinas Ežerskis ir Saksonijos-Anhalto Žemės ūkio ir aplinkos ministerijos valstybės sekretorė Anne-Marie Keding.

Sveikinimo kalboje ambasadorius D. Matulionis džiaugėsi glaudžiu dvišaliu bendradarbiavimu su Vokietija ir priminė reikšmingiausius Lietuvai 2015 m. įvykius ir sukaktis, paminėdamas 25-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines, euro įvedimą bei aktyvų Lietuvos darbą JTO Saugumo Taryboje.

Renginyje sveikinimo žodį taręs žemės ūkio viceministras A. Ežerskis išskyrė artimą bendradarbiavimą su Saksonijos-Anhalto federaline žeme ir pakvietė žemės ūkio ir maisto pramonės sektoriaus atstovus iš Vokietijos atvykti į kovo mėnesį Kaune vykstančią parodą „AgroBalt“.

Saksonijos-Anhalto žemės ūkio ministerijos valstybės sekretorė A. M. Keding pasidžiaugė šiais metais suaktyvėjusiais Lietuvos ir Saksonijos-Anhalto kaimo bendruomenių mainais ir daugelį metų trunkančiu žemės ūkio ministerijų bendradarbiavimu.

Jau devintus metus iš eilės Lietuvos ambasada Advento šventę rengia kartu su Saksonijos-Anhalto žemės ūkio ministerija, kuri yra viena svarbiausių Lietuvos žemės ūkio ministerijos bendradarbiavimo partnerių Vokietijoje. Renginys suteikia puikią progą pristatyti Lietuvą Berlyne bei sustiprinti Lietuvos ir Vokietijos regioninį bendradarbiavimą. Saksonijos-Anhalto federalinę žemę ir Lietuvą sieja glaudūs istoriniai ryšiai. Abi šalys jau ilgą laiką artimai bendradarbiauja žemės ūkio ir kaimo plėtros srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją