Įdomi formuluotė, tik aš nejaučiu, kad kas nors mušė ar kas nors kam yra skolingas du nemuštus. „Lemiamas šuolis“ tai nėra kažkoks ego masažo salono projektas kur „muša ar plaka“.

Ateina naujos kartos politikai, kurie tiki naujomis idėjomis ir reikalauja reformų tam, kad Lietuva neišsivaikščiotų.

Dar svarbiau – per du mėnesius „politinis startuolis“ surinko 14 195 balsus iš žmonių, kurie yra pavargę nuo politikos ir kurie nebetiki, kad Lietuvos politinėje arenoje gali pasisekti startuoliui. Juk vis vien tuojau pat „perims“ kokia nors didesnė politinė jėga. Išsitaškysite, pasibaigs santaupos, dings motyvacija ar gal dar kažkas nutiks.

Dėl šitos priežasties daug kas nusprendė „nešvaistyti“ savo balso ir atidavė gerai žinomoms partijoms, kaip konservatoriai. Tame yra daug politinės logikos. Kodėl turėtų taip greitai atiduoti politinį pasitikėjimą? Juk nesame protesto judėjimas . Apie „proveržį“ ir „inovacijas“ dabar kalba visos partijos.

Todėl politiniam „startuoliui šuolininkui“ teks pasistengti dar labiau. Turiu gerų žinių tiems, kas laukia naujų vėjų politikoje ir blogų naujienų tiems, kas tikėjosi, kad pirmą dieną po rinkimų aš išskrisiu atgal į Malaiziją ar kitą egzotišką šalį.

Anaiptol, aš jau noriu grįžti pas tuos 14 195 balsus atidavusius žmones ir paklausti, ką galiu padaryti, kad pateisinčiau jų pasitikėjimą.

Juk ne tik Europos Parlamente galima daryti gerus darbus Lietuvai. O tas idėjas, kaip Europos Talentų Stabilumo Mechanizmas (ETSM), aš pasiruošęs atiduoti neatlygintinai naujai išrinktiems Europos parlamentarams ir toliau padėti tą idėją įgyvendinti. Nes patys vokiečiai laukia tokių konkrečių pasiūlymų, kaip išspręsti Europos talentų krizės klausimą.

Ir kas mane motyvuoja „politinį startuolį“ nepasiduoti ir dirbti toliau? Tas pats, kas paskatino dalyvauti šituose rinkimuose.

Baimė, kad 2034 metais, kai mano Kotrynai bus 18 metų ir ji galės balsuoti, mūsų valstybė bus negrįžtamai iššvaisčiusi savo strategines galimybes. Kaip Argentina, kuri buvo turtingiausia Lotynų Amerikos valstybė, pateks į pastovios netvarumo būsenos spąstus. Arba kaip Moldova praras visus gabiausius ir jauniausius.

Aš nenoriu sėdėti ir laukti kaip baigsis šito politinio „filmo“ pabaiga. Mes esame savo likimo kalviai. Todėl tvirtai pasižadu, kad net negavęs mandato į Europos Parlamentą, aš ir „Lemiamo šuolio“ komanda nesustos ir dirbs toliau.

Ačiū kiekvienam iš 14 195. Mums labai svarbus jūsų palaikymas. O dabar einame daryti šuolio drauge!