Niekas jau tuo ir nesistebi. R. Karbauskis niekada neslėpė savo kaip magnato ambicijų ir interesų. Jo įsteigtos partijos inicijuoti referendumai – dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams, prieš Visagino AE projektą, priešinimasis skalūninių dujų paieškai Lietuvoje – akivaizdžiai atspindėjo vieno iš stambiausių šalies žemvaldžių užmojus.

Vis dėlto ėjimo į rinkimus kelią R. Karbauskis pasirinko primityvų – pažiūrėkite, dabartinė valdžia nieko nedaro. Neretai primityvios priemonės pasiteisina, tačiau šiuo atveju net paprasto žmogaus akimis žiūrint neatitikimai tarp verslininko teiginių ir realybės – akivaizdūs.

„Dabartinė valdžia pasirinko nieko nedarymo taktiką“. Turbūt net ir R. Karbauskio išreklamuotame Naisių kaime gyvenantys žmonės gali paliudyti, kad matė, girdėjo, pajuto, jog šita valdžia, Vyriausybė ne tik neteisėtai nukarpytas pensijas žmonėms grąžina, ne tik minimali alga buvo tris kartus pakeliama, elektros ar šildymo kainos sumažintos, bet ir kiti valstybei svarbūs dalykai inicijuoti.

Daugiabučių renovacija, socialdemokratų Vyriausybės išridenta iš mirties taško, šiandien jau įgavo masinių statybų mastą. Joje įdarbinti tūkstančiai statybininkų, kurie anksčiau buvo likę be darbo, todėl turėjo emigruoti, dabar turi darbų, gali išlaikyti šeimas. Pastatytas gamtinių dujų terminalas leidžia Lietuvai ir net kaimyninėms šalims lengviau atsikvėpti nuo Rusijos priklausomybės. Ir nedrebėti, kad keliamos kainos ar embargai sukels energetinę krizę.

Paskelbtas karas šešėliniams verslams ir kontrabandai jau davė apčiuopiamų rezultatų. Sustabdžius neteisėtą degalų įvežimą į šalį atsigavo didžiausia šalies mokesčių mokėtoja „Mažeikių nafta“, kuri buvo atsidūrusi ant išlikimo slenksčio.

Juk ir dabartinė Vyriausybė taip pat dirba geopolitinės krizės sąlygomis, kurios tiesiogiai veikia ekonomiką. Kaip verslininkas R. Karbauskis turėtų pastebėti, kad Rusija su maisto produktų embargu labiausiai smogė Lietuvai, kad Lietuva, tvirtindama savo krašto apsaugą, turėjo smarkiai padidinti lėšas gynybai. Ir visa tai iš tos pačios valstybės resursų, kuriuos valdžia traukia ne iš žmonių, karpydama jų pajamas ar didindama mokesčius.

O gal į oligarchus pretenduojantis magnatas iš savo verslo aukštumų tokių smulkmenų nejaučia? Pamanykite, sumažintos elektros, dujų kainos! Kas tai yra palyginus su milijoninėmis pelno maržomis. Žiniasklaida ne kartą rašė apie pelningą R. Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ prekybą Rusijoje pagamintomis kalio ir azoto trąšomis.

Į turtingiausių lietuvių dešimtuką įtraukiamas R. Karbauskis nepastebi jokių pokyčių Lietuvos žmonių gyvenime, nes, matyt, norėtų juos pastebėti savo aplinkoje. Juk šio žemvaldžio ligšioliniai ėjimai į politiką nuskambėdavo aršiomis akcijomis ir referendumų organizavimu būtent dėl žemės.

Dar pastebimas šio politiko-verslininko ypatingas susidomėjimas ir rūpinimasis kultūra. Tačiau R. Karbauskiui neįdomu, kad būtent ši valdžia ėmė kelti atlyginimus kultūros darbuotojams. Matyt, kur kas reikšmingesnis kultūrinis reiškinys – verslininko milijonais finansuojamas serialas, kurio, beje, pagrindinio vaidmens atlikėjas parinktas stebėtinai vizualiai panašus į patį serialo mecenatą.