Panašiu metu Kaune lankydamasis ir tiltą apžiūrėjęs tuometis susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pažadų, kada ir kiek lėšų bus skiriama šiam svarbiam objektui, taip pat nekonkretizavo.

Prieš kelias dienas, atidarius naująjį Panemunės tiltą, Seimo narė R.Juknevičienė feisbuko paskyroje tryško džiaugsmu ir sveikino Andrių Kupčinską bei visus jo komandos žmones su Panemunės tilto atidarymo diena!

Tradiciškai R. Juknevičienei kilo ir papildomų minčių – neva „socialdemokratų partija elgėsi itin negarbingai, kai atsisakė tesėti buvusios Vyriausybės pažadus finansuoti jau pradėtą tilto statybą.“

Tad norisi sudėlioti viską į vietas ir „išvaduoti“ Panemunės tiltą nuo p. Juknevičienės propagandos patrankos, nes be socialdemokratų Vyriausybės sprendimo ir finansinės paramos tilto nebūtų pavykę atstatyti.

Tuometinei Krašto apsaugos ministrei R.Juknevičienei buvo patraukli sprogdinimo idėja, tačiau konservatorių ir liberalų Vyriausybė tesugebėjo priimti tik protokolinį nutarimą, kad lėšų skirti reikia, bet nenumatė jokio finansavimo šaltinio. Tik pasiūlė (!) Susisiekimo ministerijai skirti iki 70 proc. darbams reikalingų lėšų. Būtent, p a s i ū l ė finansuoti, bet nenurodė, iš ko.

Pagal LR Kelių įstatymo 5 straipsnio 4 punktą vietinės reikšmės kelių projektavimo, tiesimo, statybos, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros užsakovo funkcijas vykdo jų savininkai ir (ar) valdytojai, todėl Kauno miesto savivaldybė, prieš susprogdindama Panemunės tiltą, turėjo numatyti ir aiškius šio projekto įgyvendinimo finansavimo šaltinius, akivaizdu, to nepadarė.

Mosuodami šiuo teisiškai neįpareigojančiu dokumentu konservatoriai bandė įrodinėti kauniečiams, kaip „rūpinasi“ naujojo tilto statybomis, nors visus sprendimus priimti ir finansavimą užtikrinti teko A.Butkevičiaus Vyriausybei. Finansavimą surasti pavyko, premjeras įgyvendino kauniečiams duotą pažadą įgyvendinti naujo tilto statybos projektą.

Vyriausybė šiems metams tilto statybai skyrė 7,24 mln. eurų. Iš viso 2012 – 2015 m. laikotarpiu dabartinė Vyriausybė iš Kelių priežiūros ir plėtros programos ir Valstybės investicijų programos skyrė 12 mln. eur.

2014 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymu Kauno miesto savivaldybei skolos limitas savivaldybės investicijų projektams finansuoti buvo padidintas 10 proc., arba 13 mln. eurų, kuriuos savivaldybė galėjo nukreipti Panemunės tilto statybos darbams finansuoti.

Kirpti, veržtis, mažinti ir sprogdinti konservatorių partija moka, tik, deja, prisiimti atsakomybę, ir pastatyti tai, kas sugriauta – nebeišeina. Darbą pabaigti tenka kitiems. Čia jau belieka pritari feisbuke išdėstytų minčių autorei, jog „visos primityviosios politikos dulkės nusės ir bus nupūstos. Liks padarytas geras darbas“.