Tokia ministro būsimų veiksmų anotacija papiktino dalį politikų, kurie mano, jog po ministro šito pareiškimo jam būtina atsistatydinti.

Bet kodėl? Juk ministras vykdo ir toliau iki pat rinkimų pradžios vykdys Vyriausybės programą, kuriai pritarė visos trys koalicinės partijos. Ir neteko girdėti iš koalicijos partnerių jokių priekaištų ministro S.Skvernelio veiksmams.

Todėl ir asilui, ne tik koalicijos partneriams aišku, kad tikroji reikalavimo atsistatydinti priežastis yra ne dabartinio ministro blogas darbas ar koalicijos partnerių įsitikinimas, jog, paskelbęs savo ateities planus, ministras nebevykdys Vyriausybės programos.

Tikroji tokio reikalavimo priežastis visai ne politinė, o buitinė. Ministro kėdės labai prisireikė TT partijai, kad kuris nors jos įtakingas narys gerą pusmetį galėtų pasidžiaugti riebiu valdžios lovio jovalu. Mano oponentai galėtų prieštarauti teigdami, jog TT partijai labai svarbu per savo partijos narį –ministrą atstatyti gerokai pašlijusį TT partijos prestižą.

Drįstu tvirtinti, jog reitingų viršūnėse esančio ministro pakeitimas kokiu nors senu ar nauju Rolandu tik sumažintų TT partijos reitingą. Ir priešingai, jei TT vadovai būtų geriau pamąstę, tai būtų esamą situaciją išnaudoję savo reitingų pagerinimui.

O jie pagerėtų, jei TT vadai būtų pasakę, jog jie neabejoja, kad ministras ir toliau vykdys tuos TT nuostatus, kurie įrašyti koalicinės vyriausybės programoje, ir gerbia jų deleguoto S. Skvernelio pasirinkimą, nes kiekvieno žmogaus prigimtinė teisė- projektuoti savo ateitį.

Bet yra kaip yra. TT vadovams pritrūko racionalumo.

Reikia pasveikinti Ministro Pirmininko poziciją šiuo klausimu. Iš tiesų, kam keisti ministrą, jei jis gerai vykdo koalicinės Vyriausybės programą- savo tiesioginę pareigą? Negi šioje Vyriausybėje kiekvienas jos narys vykdo ne Vyriausybės, o savo partijos programą? To nėra ir negali būti. Todėl nėra ir pagrindo atleisti S. Skvernelį.

Įdomi yra ir tų socialdemokratų pozicija, kurie mano, jog ministrui reikia atsistatydinti. Taip ir norisi paklausti jų, jei S.Skvernelis būtų paskelbęs, kad rinkimuose dalyvaus LSDP sąraše, ar būtumėte tokie pat „principingi“ ir pareikalautumėte ministro atsistatydinimo, ar akis suktumėte į šoną.

To paties galima paklausti ir liberalų bei konservatorių.

Darytina išvada, kad koalicinės vyriausybės partijos deleguotas pareigūnas neprivalo atsistatydinti po to, kai jis supažindina visuomenę su savo ateities planais, kurie nesusieti nei su dabartimi, nei su jį delegavusia partija. Nes jo ateities planai niekaip nesusiję su jo darbu vyriausybėje, kurioje jis vykdo ne kurios nors partijos, o vyriausybės programą. Atsistatydinti (ar būti atstatydintu) jam reikėtų tik tada, jei jis paskelbtų, kad toliau nebevykdys vyriausybės programos.