Bet šiais interneto ir informacijos pertekliaus laikais tai jau nėra labai didelė problema. Juk visai nebūtina bėgti konsultuotis dėl sveikatos problemų pas tikrą gydytoją, kai dabar kas antras feisbuko vartotojas turi neoficialų mediko išsilavinimą.

Tiesiog užtenka susirasti ir prisijungti prie kokios žolininkų, medikų entuziastų, sveikatingumo, sporto ir mitybos specialistų ar žiniuonių grupės feisbuke, ir jūsų sveikata bus pasirūpinta. Dar daugiau – labai tikėtina, kad jus konsultuos ir dėmesį skirs net ne vienas, o keli ar kelios dešimtys feisbuko gydytojų su medicininiu google išsilavinimu, tad taip išeina, kad net labiau apsimoka.

Pagal jūsų išvardytus negalavimo simptomus jus ne tik pakonsultuos, bet ir tiksliai nustatys diagnozę bei išrašys vaistų, duos liaudies medicinos patarimų ir atskleis keletą žiniuonių užkalbėjimų. Pavyzdžiui, odos nudegimus savigydos entuziastai siūlo tepti aliejumi, pabarstyti miltais ir dar šaldyti ledu. O jei dar kiaušinių pridėsi, žiūrėk, ir lietinių po to išsikepti galima. Viskas praktiška ir apskaičiuota.

Anot feisbuko žiniuonių ir žolininkų, rupūžės užpiltinė yra bene geriausias vaistas nuo visų ligų. Bet kad užpiltinė būtų išties magiška ir veiksminga labai svarbu rupūžę pagauti pavasarį, kai dar gegutė neužkukavo, ir būtinai tai atlikti naktį, basomis kojomis, prieš užgiedant gaidžiams ir sumingant kurmiams.
Sandra Vilimaitė

Kitoje feisbuko savigydos grupėje moteris skundžiasi, kad jai pakilo aukšta temperatūra, sunku ir itin skausminga įkvėpti, duria krūtinę. Feisbuko medikai, žiniai ir žolininkai iškart subėga ir duoda patarimų, dalinasi savo istorijomis bei patirtimi. Komentaruose rašo, kad jei tik skausminga įkvėpti ir didelė temperatūra – dar nieko baisaus. O štai tetai Aldonai iš Varėnos irgi taip buvo, net dar baisiau buvo, ji krauju kosėti pradėjo. Bet nėra tokios ligos, kurios neįveiktų rupūžės užpiltinė ir trys „Sveika, Marija“. Nes svarbu gydyti ne tik kūną, bet ir sielą.

Apskritai, anot feisbuko žiniuonių ir žolininkų, rupūžės užpiltinė yra bene geriausias vaistas nuo visų ligų. Bet kad užpiltinė būtų išties magiška ir veiksminga labai svarbu rupūžę pagauti pavasarį, kai dar gegutė neužkukavo, ir būtinai tai atlikti naktį, basomis kojomis, prieš užgiedant gaidžiams ir sumingant kurmiams. Tuomet ši užpiltinė gali išgydyti net vėžį, o Jonui iš Biržų, kuris kasdien vartoja rupūžės užpiltinės lašus, ir dantys ataugo.

O šiaip visos ligos prasideda nuo sielos negalavimų ir jei susirgai ar šiaip sveikata sušlubavo –tai, visų pirma, reiktų išsivalyti čakras, harmonizuoti ryšį su kosmosu ir per maldą prašyti protėvių sielų pagalbos. O moterims, pagal vedas, privalomai rekomenduojama tuoj pat išmesti visas kelnes ir nešioti vien tik sijonus, nes taip sustiprinamas energijos tekėjimas iš žemės.

Paprotinimų, kad gal reiktų pasitarti su tikru gydytoju, šie žmonės nepriima. Toks pasiūlymas apskritai laikomas asmeniniu įžeidimu, nepagarba ir erezija. Ir už tokį išsišokimą niekas neatleidžia ir nepagaili – visokie neaiškūs tipai su savo pasiūlymais „nueiti į polikliniką“ yra užbaninami ir išmetami lauk. Taip jiems ir reikia.

Feisbuko savigydos profesionalai pasakoja, kad net nuėję į „tą polikliniką“ gydytojui pasako ne tik simptomus, bet ir patys teisingai nusistato diagnozę bei nurodo reikalingą gydymą. „Tai kam man ten eiti ir gaišti laiką eilėse, jei aš pats geriau nei tas gydytojas viską žinau. Ir šiaip visi gydytojai nupirkti farmacininkų ir siūlo tik tuos vaistus, už kuriuos gauna procentą“, sako jie.

Paprotinimų, kad gal reiktų pasitarti su tikru gydytoju, šie žmonės nepriima. Toks pasiūlymas apskritai laikomas asmeniniu įžeidimu, nepagarba ir erezija.
Sandra Vilimaitė

Pavyzdžiui, gydytojai teigia, kad žvynelinė nepagydoma, o tik valdoma ir tam reikia nuolat naudoti įvairius preparatus bei vaistus. Bet feisbuko žmonės netiki ir konsultuojasi toliau: „Labas vakariukas, moterytės. Ar kam buvo žvynelinė? Gal pavyko su kuom nors visam išsigydyti, daktarai sako, kad lyga neišgydoma, bet laikausi vilties, kad kažkaip pagydoma.“ Ir tą viltį, žinoma, feisbuko medikai jai suteikia. Štai Almutė iš Kaišiadorių, kuri net baigė du specializuotus veterinarijos kursus, teigia, kad žvynelinė – pagydoma, o medikai vargšei moteriai taip sako tik tam, nes nori gauti savo procentą nuo vaistų. Nes pavyzdžiui, Almutės sūnėnas Rimas žvynelinės pažeistas vietas tepė šikšnosparnių kiaušinių maišytu su gyvačių vidurių tepalu, ir visiškai pasveiko.

O štai jei jaučiate graužiančio, deginančio pobūdžio skausmus viršutinėje pilvo dalyje, ir jums galimai gresia opa – tikrai nereikia skubėti kreiptis į medikus. Nes ir čia nėra nieko geriau išrasta už gyvatės užpiltinę.

Apskritai, lietuviai vertina liaudies mediciną ir ypač mėgsta įvairiausias užpiltines. Kuo baisiau ir bjauriau skamba, kuo žiauriau pagautas ir nužudytas užpiltinei naudojamas gyvūnas, tuo geriau šis vaistas veikia ir gydo. O XXI amžiaus medicina ir mokslo atradimai, giliu lietuvio įsitikinimu, tėra placebas už didelius pinigus. Ir lietuvis nėra durnas, kad mėtytų pinigus nesąmonėms.

Štai Petras po kelis lašus kasdien gėrė gyvatės lašų, bet nuvykus pakartotinių tyrimų dėl skrandžio opos į tą velnio polikliniką paaiškėjo, kad nuo užpiltinėje esančio alkoholio tik dar blogiau pasidarė. Tai Petras taip susinervino, kad grįžęs iš nevilties visą gyvatės butelį išgėrė. Išsipagiriojęs pasikonsultavo feisbuke, kur jam paaiškino, kad didžiausia bėda – blogai parinkta gyvatės lašų dozė.

Lietuviai vertina liaudies mediciną ir ypač mėgsta įvairiausias užpiltines. Kuo baisiau ir bjauriau skamba, kuo žiauriau pagautas ir nužudytas užpiltinei naudojamas gyvūnas, tuo geriau šis vaistas veikia ir gydo.
Sandra Vilimaitė

Manau, kad dar kiek pasimokę ir pažiūrėję youtube medicininių įrašų, feisbuko gydytojai nesunkiai galės ne tik priimti gimdymą, taisyti dantis, bet ir patys sėkmingai išsioperuoti apendicitą.