Vokiečių valdininkų parengti dokumentai dėl dujų saugyklų užpildymo ir bendrovės „Gazprom Germania“ perdavimo valdyti federalinei agentūrai atspindėjo Maskvos požiūrį ir buvo priešiški Vokietijos vyriausybės pozicijai.

Tiriamosios žurnalistikos centro „Bellingcat“ įkūrėjas Ch.Grozevas sako, kad kiekvienoje ES šalyje tokių pareigūnų ir politikų yra nuo 10 iki 15.

Zeit.de daro prielaidą, kad abu valdininkai prieš šalies energetinę nepriklausomybę galėjo veikti iš įsitikinimo ar asmeninių simpatijų, nes nėra tvirtų jų šnipinėjimo ar darbo už pinigus Rusijai įrodymų. O tai taip pat nėra gerai, nes Ekonomikos ministerijoje dirba daug Kremliui prijaučiančių žmonių, rašo vokiečių leidinys.

„Dezinformacija veikia kaip kokainas, – pavaldiniams mėgdavo kartoti KGB bosas, ką tik mirusio paskutinio Sovietų sąjungos kompartijos genseko M.Gorbačiovo mentorius J.Andropovas. – Jeigu jo kartą kitą pauostysite, galbūt gyvensite kaip gyvenę. Bet jeigu vartosite kasdien, tapsite narkomanu.“

Dezinformacija veikia kaip kokainas, – pavaldiniams mėgdavo kartoti KGB bosas, ką tik mirusio paskutinio Sovietų sąjungos kompartijos genseko M.Gorbačiovo mentorius J.Andropovas. – Jeigu jo kartą kitą pauostysite, galbūt gyvensite kaip gyvenę. Bet jeigu vartosite kasdien, tapsite narkomanu.

Vakar Prahoje mitingavo 70 tūkst. čekų. Pagrindinis lozungas – prieš aukštas elektros kainas. Bet tikrasis taikinys – proukrainietiška Čekijos vyriausybės politika. Skambėjo šūkiai nustoti remti Ukrainą ginklais ir kaip alternatyva – susitarti su Kremlium dėl pigių dujų tiekimo atnaujinimo.

Nupirkti Rusijos? Gali būti, bet tikrai nebūtinai. Taip veikia Putino kokainas. Lygiai taip pat veikė Berijos, Semičastno, Andropovo ir Kriučkovo kokainas.

Seimo narys Gražulis paplonintu liežuviu seka podkasto pasaką apie tai, kaip blogai padarė Lietuvos valdžia, nepaklausiusi karo nusikaltėlio Lukašenkos raginimo pirkti elektrą iš nesaugios Astravo atominės jėgainės.

Dabar elektra nebūtų brangi, barsto Putino miltelius Seimo narys, agituojantis už kolaboravimą
su žudiko užvaldyta valstybe, iš kurios kas naktį startuoja Rusijos raketos, žudančios ir luošinančios Ukrainos moteris, vaikus, senelius.

Bet Gargždų rinkėjams Gražulis yra vo. Tai duokit Putino kokaino daugiau. Bent tiek, kiek Italijoje, kur į valdžią turėtų sugrįžti visi patikimiausi vartotojai – nuo Salvinio iki Berlusconio.

Kare prieš Vakarų krikščionijos pasaulį Kremlius iki pat pasikėsinimo į Joną Paulių II nebuvo sučiuptas už rankos. Bet įsiūbuoti Vatikano kardinolų nuotaikas, kad būtų išrinktas antiamerikoniškas popiežius, buvo sena Kremliaus dezinformacijos fabriko generalinių vadybininkų svajonė, ypač aršiai bandyta įgyvendinti šmeižiant popiežių Pijų XII.

Klausantis dabartinio popiežiaus „nepolitinių“ pasažų apie karą Ukrainoje vis sunkiau atsiginti minties, kad su Putino kokainu pagaliau tai galėjo ir pavykti.

Kaip liūdnai pastebėjo Ukrainos prezidento žmona OZelenskaja, Ukrainoje taip pat kaip ir kitose šalyse kyla elektros ir kitos kainos, bet, skirtingai nuo kitų šalių, Ukrainoje žūsta žmonės.

Kaip liūdnai pastebėjo Ukrainos prezidento žmona O. Zelenskaja, Ukrainoje taip pat kaip ir kitose šalyse kyla elektros ir kitos kainos, bet, skirtingai nuo kitų šalių, Ukrainoje žūsta žmonės.

kru*a svetimas skausmas, sovietų armijos rekrūtams nuosekliai į galvas žvengdami iš savo sąmojo kaldavo rusų karininkai. Sunku, net neįmanoma patikėti, kad tą šlykščiausią antikrikščionišką imperatyvą kažkokiu būdu į savo švarias nuo sovoko galvas įsikalė niekada tos marodierių armijos akyse nematę kultūringiausių ES šalių politikai.

Bet štai dar vienas ES užsienio reikalų ministrų susitikimas sprendė, kas kariauja Ukrainoje – Putinas ar vis dėlto Rusija. Sprendė agresorės Rusijos, kuri oficialiai per visas triūbas skelbia Ukrainoje kariaujanti su NATO, piliečių poilsiavimo NATO šalių kurortuose problemas.
.
Sunku ginčytis su ambasadorium A.Januška: ES sprendimas dėl turistinių vizų – tai Ukrainos pažeminimas. Ukraina prašė užbaninti turistines vizas Putino režimą remiantiems rusams, negi taip sunku buvo tą padaryti rusų terorizuojamai ir Europą savo žmonių kūnais užstojančiai šaliai?

Bet Vokietija ir Prancūzija išaiškino, kad Ukrainoje marodieriauja ir moteris prievartauja tik vienas Putinas, o visi kiti rusai yra tokie balti pūkuoti ir nuostabūs, kad net antspaudo „gerasis rusas“ nebus kur įspausti. Kažkur tai jau girdėta. Vokiečiai nekalti, kaltas tik Hitleris, aha.

Būtent taip veikia Putino kokainas. Kai dezinformacija vartojama kasdien. Todėl Sholzas ir Macronas vėl nori telefonuotis su fiureriu Pu. Kodėl Erdoganui galima uostyti, o jiems ne?

Gutta cavat lapidem, non vi sed saepe cadendo – lašai pragraužia akmenį ne jėga, o nuolat kapsėdami. Šią lotynišką patarlę ant skiautės popieriaus rašinėdavo ir „draugiškų šalių“ šnipams dalydavo J.Andropovo laikų KGB viso sovietų lagerio šnipų bosas A.Sacharovskis.

Lašas po lašo. Gražulis prie gražulio. Gargždai ir Vengrija uosto seniai. Italija tuoj atkris, o po to, žiūrėk, gal ir Čekija. Putinas, žinoma, niekšas, bet rusai tokie nekalti dvaSSingi.

Taip veikia Rusijos specialiųjų tarnybų bekontaktis, bet pats stipriausias nuodas – dezinformacija. Klasikinis jos pavyzdys Lietuvoje – deza apie Landsbergio vilą Šveicarijoje. Nei miesto, nei kalno, nei bent vienos nuotraukos, o kiek lietuvių ir šiandien, praėjus daugiau kaip trims dešimtmečiams, vis dar šventai tiki, kad Landsbergis nusipirko ją už „visų žmonių“ pinigus.

„Bellingcat“ įkūrėjas Ch.Grozevas sako, kad jo šaltiniai Kremliuje dabar jau pasimetę, nepasitenkinimas Putinu akivaizdus. Bet nereiktų apsigauti, kad Putinas grius ir stos šventa ramybė. Kokaino tiekėjui šakės, tas tiesa, nes Rusija puvusi perpuvusi, bet uostytojai liks.

Putino kokainą iš Europos rinkos po šio karo galutinai išstums Xi kokainas. Sintetiniai didžiausio brolio narkotikai. Laukia nesulaukia jų ir visa marga Lietuvos opozicija. Xi kokainas šilko keliu eis ten pat. Koks skirtumas, kokie narkotikai. Svarbu, yra vartotojas, kuriam amžinos
lomkės
.

Putino kokainą iš Europos rinkos po šio karo galutinai išstums Xi kokainas. Sintetiniai didžiausio brolio narkotikai. Laukia nesulaukia jų ir visa marga Lietuvos opozicija. Xi kokainas šilko keliu eis ten pat. Koks skirtumas, kokie narkotikai. Svarbu, yra vartotojas, kuriam amžinos lomkės.

O, kiek mums dar nežinomų, bet tikrai pašauktų laukia ES, tarp jų ir Lietuvos, ministerijose, seimuose ir kitur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)