Turime viziją, kaip turi atrodyti gyvenimas – teisingas, darnus, kuriame aš patinku žmonėms, mane supranta, priima ir pritaria. Filme ir Instagrame mačiau, kaip atrodo šaunus darbas, nuostabūs santykiai, žinau, koks turi būti sutuoktinis ar darbdavys. Apie visus nuo pradžių.

Tobulas vadovas. Visada gerai nusiteikęs, energingas. Jis yra atidus ir girdintis. Žino, kaip spręsti problemas, turi atsakymus į visus klausimus.

Tobulas vadovas. Visada gerai nusiteikęs, energingas. Jis yra atidus ir girdintis. Žino, kaip spręsti problemas, turi atsakymus į visus klausimus. Reguliariai komunikuoja įkvepiantį tikslą. Turi laiko darbuotojams. Yra charizmatiškas. Moka pajuokauti.

Tobulas darbuotojas. Visada motyvuotas. Nelepteli nesąmonių. Žino, kada paklusti, kada reikiamą klausimą užduoti. Padeda vadovui. Mielai prisiima atsakomybę. Rodo iniciatyvą. Yra draugiškas kolega kitiems. Neprašo pakelti atlyginimo, nesidairo į kitų įmonių pasiūlymus, lojalus.

Tobulas vyras. Daug uždirba. Apmoka visas sąskaitas. Prie ūkio, auksinių rankų. Jei pats dėl darbų gausos negali sutvarkyti sugedusio prietaiso, skambina meistrams. Kviečia pietų, vakarienės. Neša kavą į lovą. Ryte ir vakare apkabina, pabučiuoja. Dieną parašo žinutę: „kaip tu?“ Dalijasi savo patyrimais. Dėmesingas žmonai ir vaikams. Disciplinos bei išminties pavyzdys.

Tobula žmona. Rūpinasi namais. Skaniai gamina. Visuomet gerai nusiteikusi. Suteikia erdvės ir nekontroliuoja. Priima ir nereikalauja. Atvira patyrimams lovoje. Rūpestinga. Graži. Gera mama.

Tobulas vaikas. Girdi, klauso ir gerai mokosi. Nuosekliai lanko būrelius. Dėkingas – už rūpestį, tėvystę, skirtą laiką, sukurtus namus, nupirktus daiktus. Tėvus supažindina su savo draugais. Prisideda prie namų ruošos. Noriai važiuoja į sodą ar sodybą.

Tobuli tėvai. Nesikiša į gyvenimą, netrukdo gyventi. Paremia finansiškai. Suteikia pagalbą, kai tik jos reikia. Palaiko. Yra sveiki. Nieko nenori sau, neprašo dėkingumo.

Tobulas aš. Sveikas, sportiškas, simpatiškas, neieškantis žodžio kišenėje, drąsus, šmaikštus, energingas, pasiekiantis iškeltą tikslą. Visų mėgstamas, sulaukiantis pritarimo, kasdieną patiriantis sėkmę.

Tobulas aš. Sveikas, sportiškas, simpatiškas, neieškantis žodžio kišenėje, drąsus, šmaikštus, energingas, pasiekiantis iškeltą tikslą. Visų mėgstamas, sulaukiantis pritarimo, kasdieną patiriantis sėkmę.

Lūkesčius formuoja socialiniai tinklai (ten demonstruojame tik gražiąją, idealiąją savo gyvenimo pusę), kino filmai ir serialai, reklama, knygos (taip pat ir verslo; įmonės jomis naudojasi kaip reklama) bei pasakos. Manome, kad už kito namų durų – spalvingesnis, geresnis gyvenimas. Blogiausius savo gyvenimo momentus lyginame su geriausiomis kitų gyvenimo akimirkomis. Tyrimai patvirtina, kad daugiau laiko socialiniuose tinkluose praleidžiantys žmonės yra mažiau laimingi. Tiesa, galima būtų ginčytis, kas priežastis (nepriklausomas kintamasis), o kas – pasekmė (priklausomas kintamasis).

Turėdamas lūkesčių visuomet galiu būti nepatenkintas. Prastu vadovavimu, ne tokiais, kokie turėtų būti, darbuotojais, smarkiai netobulu sutuoktiniu, vaikų elgesiu ir galų gale savimi bei savo (ne)pasiekimais. Kurie tokie tolimi, kad net rankos svyra. Mintyse rypuoji, burbi ir kunkuliuoji, vartai tas pačias negatyvias mintis, esi nepatenkintas kitais, pasauliu ir... nieko daryti nereikia.

Dar didesnė problema, kad lūkesčiai griauna mūsų santykį – su vadovu, darbuotoju, artimaisiais. Koncentruodamiesi į tai, koks žmogus galėtų būti, nematome kito gerųjų pusių ir nesidžiaugiame tuo, ką turime šalia.

Dar didesnė problema, kad lūkesčiai griauna mūsų santykį – su vadovu, darbuotoju, artimaisiais. Koncentruodamiesi į tai, koks žmogus galėtų būti, nematome kito gerųjų pusių ir nesidžiaugiame tuo, ką turime šalia.

Pažinus ir atsisveikinus su nepagrįstais lūkesčiais, gyvenimas nušvinta. Tampa paprasta ir gera. Tvirtai stovi ant žemės. Gali judėti pirmyn. Brangini ir džiaugiesi tuo, ką turi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)