Viena tokių žinučių – degančio namo nuotrauka, po kuria paliktas prierašas: „Šiame name gyveno irakiečiai ir šiandien Lietuviai jį padegė. Sėkmės atvykeliai“ (aut. past. – žinutės kalba netaisyta).

Atlikus vaizdų paiešką internete nesunku aptikti, kad nuotraukoje matomas vaizdas visai neatspindi šių dienų aktualijų. Ta pati nuotrauka 2016 m. birželio 21 d. pasirodė portale diena.lt. Straipsnyje, kuriame ji patalpinta, skelbiama: „Šiurpi nelaimė Dituvoje: vyras padegė namą ir pasitraukė iš gyvenimo“. Prie degančio namo nuotraukos nurodyta, kad ją atsiuntė „Klaipėdos“ skaitytojas.

Straipsnyje detaliai aprašoma minėta tragedija, pateikiama ir daugiau to paties degančio namo nuotraukų.

Straipsniai apie 2016 m. Dituvoje sudegusį namą

Taigi, fotografijoje iš tiesų vaizduojamas Klaipėdos rajono savivaldybėje esančiame Dituvos kaime 2016 m. užsiliepsnojęs namas ir nei su pastarųjų dienų įvykiais, nei su nelegaliais migrantais ši fotografija neturi nieko bendro.

Grupėje „Imigracija iš Baltarusijos į Lietuvą irakiečiams“ pastebėta ir daugiau grėsmingų lietuvių žinučių, skirtų, kaip galima spręsti iš jų turinio, nelegaliai Lietuvos sieną ketinantiems kirsti irakiečiams.

Šio straipsnio rašymo metu grupėje yra 8,9 tūkstančiai narių. Joje verda diskusijos ir tarp lietuvių, ir tarp irakiečių bei sirų, dalis kurių dalinasi viešomis žinutėmis tikindami, kad gimtoje šalyje nesijaučia saugūs ir prašo lietuvių pagalbos.

  • Šaltiniai
  • „Google“ vaizdų paieška
  • „Facebook“ grupės „الهجره من بلاروسيا الى ليتوانيا للعراقيين“ (liet. „Imigracija iš Baltarusijos į Lietuvą irakiečiams“) informacija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)