Teiginiai

Gydytojas teigia, kad grafenas persiduoda iš paskiepytųjų į neskiepytųjų kraują ir dėl to sunaikinamos kraujo ląstelės, susidaro krešuliai, paskelbė portalas paranormal.lt (čia). Analogiškas informacija pateikiama ir portale expose-news.com, kuriame taip pat gausu dezinformacijos apie COVID-19 vakcinas.

Verdiktas

Teiginys, jog iš COVID-19 vakcina paskiepytų žmonių grafenas patenka į neskiepytųjų kraują ir ardo jo ląsteles, yra dvigubas melas. COVID-19 vakcinų sudėtyje nėra jokios formos grafeno, todėl jo ir neįmanoma perduoti. Be to, neįmanoma ir tai, kad iš paskiepyto asmens kitam žmogui būtų perduotos vakcinos nuo koronaviruso kurios nors sudedamosios dalys.

Melo detektoriaus komentaras

Abu minimi portalai, skelbiantys gąsdinimus, jog paskiepyti žmonės neskiepytiesiems su COVID-19 vakcina perduoda ir pavojingą grafeną, remiasi daktaras Philippu van Welbergenu, kuris pristatomas kaip Biomedicinos klinikų medicinos direktorius. Jis jau ne kartą aiškino nustatęs, kad neskiepytų asmenų kraujyje yra grafeno ir savaime besiformuojančių nanodalelių, o tai esą būdinga tik koronaviruso vakcina skiepytiems asmenims. Todėl jis pateikė išvadą, jog paskiepytieji pavojingą medžiagą – grafeną, kuris naikina kraujo ląsteles, perduoda neskiepytiesiems.

Naujausiuose straipsniuose dėstoma, kad „daktaras Philippeas van Welbergenas pademonstravo, kad žmonėms švirkščiamas grafenas kaupiasi ir išauga į didesnius pluoštus bei struktūras, įgydamas magnetinių savybių arba elektros krūvį“. Daktaras taip pat esą pademonstravo, kad „grafeno „skeveldros“ perduodamos iš skiepytų neskiepytiems žmonėms, naikindamos jų raudonuosius kraujo kūnelius ir neskiepytiems sukeldamos kraujo krešulius“.

Tačiau visi šie melagingi teiginiai, nors ir pateikiami kaip naujiena, nėra naujiena, nes apie grafeną ar grafeno oksidą, kuris neva yra mirtinai pavojingas ir jo yra COVID-19 vakcinose, jų priešininkai skelbia jau daugiau nei pusantrų metų.

Melagiena apie tai, kad vakcinose nuo COVID-19 yra grafeno ar grafeno oksido, pradėjo plisti dar 2021 m. vasarą. Tuo metu Almerijos (Ispanija) universiteto (UAL) profesorius Pablo Campra Madrid paskelbė atlikęs tyrimą, išanalizavęs mėginius iš „nežinomos kilmės“ „Pfizer-BioNTech“ buteliuko su dviejų tipų mikroskopais. Buteliuką jam atsiuntė „pasiuntinio tarnyba“. P. Campra Madrid teigė palyginęs šio vakcinos skysčio vaizdus po mikroskopais su grafeno oksido vaizdais, publikuotais moksliniuose žurnaluose. Jis padarė išvadą, kad jie atrodė panašūs. Savo tyrime P. Campra Madrid pats pripažino, kad „mikroskopas nepateikia įtikinamų įrodymų“ ir kad analizė gaunama iš „vieno riboto mėginio“ – nežinomos kilmės ir atsekamumo. Nepaisant to, skiepų nuo COVID-19 priešininkai aktyviai ėmė dalintis šia „naujiena“, jog vakcinose yra pavojingo grafeno oksido.

Tiek faktų tikrintojai iš pasaulinių naujienų agentūrų, tiek ekspertai jau ne kartą paneigė informaciją, kad COVID-19 vakcinose yra grafeno oksido ar grafeno, todėl šia vakcina pasiskiepusieji neturi jokios galimybės jo perduoti ir kitiems.

Matthew Diasio, Amerikos chemijos draugijos Kongreso mokslo ir inžinerijos narys, iškart aiškino, kad skysčiai, kuriuose yra bet koks reikšmingas grafeno arba grafeno oksido kiekis, dažniausiai būna tamsiai rudi arba juodi, o COVID-19 vakcinos yra skaidrus arba gelsvas skystis. Be to, visų vakcinų nuo COVID-19 sudėtys yra viešai skelbiamos, jas yra patvirtinusi tiek JAV maisto ir vaistų administracija, tiek Europos vaistų agentūra. Patvirtinta, jog vakcinų, kurias gamina „Pfizer“‘, „Moderna“ , „Janssen“, „AstraZeneca“, „CanSino“, „Sinovac“ ir „Sputnik V“, sudėtyje nėra grafeno oksido.

Be to, moksliškai įrodyta, kad COVID-19 vakcinos, jokia jos sudedamoji medžiaga, tikrai neperduodama vieno žmogaus kitam.

Išaiškinta, kad COVID-19 vakcinos nėra užkrečiamos ir negali plisti tarp žmonių. mRNR vakcinose, kuriomis skiepijama nuo koronaviruso, nenaudojamas gyvas virusas, o „Johnson &Johnson“ ir „AstraZeneca“ vakcinose naudojamas nekenksmingas adenovirusas, kuris buvo modifikuotas, kad būtų išvengta replikacijos. Taigi, niekaip neįmanoma, kad COVID-19 vakcina būtų perduodama kitam žmogui, o juo labiau – grafenas, kurio skiepuose nuo koronaviruso nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją