Socialinių tinklų vartotojų dėmesį patraukė 2021 m. rugsėjo 17 d. vykęs vieno iš JAV Maisto ir vaistų administracijos komiteto virtualus susitikimas, kurio metu aptartos naujos gairės, susijusios su COVID-19 vakcinomis. Kiekvieno tokio susitikimo metu svarstoma tema gali pasisakyti ir iš anksto užsiregistravę asmenys, nesusiję su Maisto ir vaistų administracija.

Tačiau, šis faktas buvo praleistas, kalbant apie minėtą posėdį. Socialiniuose tinkluose išplatintas daugiau nei 8 valandų trukmės susirinkimo vaizdo įrašas, o šalia jo paliktas komentaras: „Maisto ir vaistų administracija (FDA) savo virtualiame susitikime: „Pfizer mus suklaidino dėl jų vakcinos saugumo. Širdies priepuolių tikimybė yra 71 kartą didesnė nei kitų vakcinų. Jų vakcinos už kiekvieną išgelbėtą gyvybę nužudo du žmones “.

Išanalizavus susirinkimo vaizdo įrašą nesunku suprasti, kad minėtą frazę pasakė ne Maisto ir vaistų administracijos darbuotojas ir ne koks kitas su šia institucija susijęs asmuo. Vakcinų saugumas buvo sukritikuotas susirinkimo dalyje, kurioje gali pasisakyti bet kokie iš anksto užsiregistravę suinteresuoti asmenys.

Šiuo komentaru pasidalino Steve Kirschas – antrepreneris, įsteigęs organizaciją „Ankstyvo COVID-19 gydymo fondas“ (ang. „COVID-19 Early Treatment Fund“). Organizacijos tikslas – remti tyrimus, susijusius su įvairių, jau egzistuojančių, vaistų pritaikymu COVID-19 gydyti.

S. Kirschas – kontraversiška figūra. Kaip rašė „Technology Review“ – Silicio slėnio milijonierius pasuko pragaištingu keliu ir, tikėdamasis uždirbti iš naujų COVID-19 gydymo būdu, galiausiai tapo melagienų superskleidėju, šmeižiančiu vakcinas, todėl nuo jo nusisuko visa suburta komanda.

Antreprenerio įkurtas fondas per 18 mėnesių skyrė 4,5 milijono JAV dolerių įvairiems šiuo metu egzistuojantiems ir kitoms ligoms gydyti skirtiems vaistams tirti tam, kad būtų išsiaiškinta, ar juos galima naudoti COVID-19 gydymui. S. Kirschas audringai reagavo į kiekvieną tyrimą, kurio rezultatai nepatvirtino vaistų tinkamumo gydyti naujajam koronavirusui ir toliau viešojoje erdvėje įrodinėjo vaistų, pavyzdžiui, hidroksichlorokvino ar ivermektino, teikiamą naudą.

Galiausiai S. Kirschas savo energiją nukreipė dezinformacijai apie COVID-19 vakcinas skleisti, vadindamas jas toksiškomis ir žarstydamas teiginius, esą skiepai nužudo daugiau žmonių, nei išgelbsti. Ne išimtis buvo ir 2021 m. rugsėjo 17 d. vykęs JAV Maisto ir vaistų administracijos posėdis, kuriame S. Kirschas pakartojo tas pačias, jokiais įrodymais nepagrįstas, mintis.

Nors paties antreprenerio teigimu, jo teiginius įrodo VAERS sistemos duomenys, svarbu pažymėti, kad VAERS sistema, skirta pranešti apie vakcinų sukeltus šalutinius poveikius, negali būti pasitelkiama, kaip argumentas, kad minėti įvykiai iš tiesų yra susiję su vakcinų poveikiu. „Melo detektorius“ jau rašė (pav.1, pav.2), kad į sistemą patenka visi užregistruoti pranešimai, tai yra, užregistruotų sveikatos sutrikimų ryšys su vakcinacija nėra patvirtintas gydytojo ar specialisto, vadinasi, jį galėjo sukelti visai kitos priežastys. Taip pat pandemijos eigoje jau buvo atvejų, kai į sistemą pateko melagingi žmonių užregistruoti pranešimai apie niekada neįvykusius įvykius.

S. Kitscho melagystes jau ne kartą demaskavo faktų tikrinimo organizacija „Politifact“.

Išvados

JAV Maisto ir vaistų administracija neteigė, kad „Pfizer“ juos apgavo, pasiūlydama vakciną, nužudančią daugiau žmonių, nei jų yra išgelbėjama. Šie žodžiai priklauso su institucija niekaip nesusijusiam technologijų antrepreneriui Steve Kirschui, kuris ir anksčiau buvo žinomas dėl melagienų apie vakcinas skleidimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės