SARS-COV-2 virusas niekada nebuvo izoliuotas; kaukių dėvėjimas sukelia deguonies stygių ir neurologines ligas.

Vaizdo įraše kalbanti Gemma O’Doherty teigia, kad ligoninės tuščios, jose nėra koronavirusu sergančių pacientų, o šis virusas tik gerai apgalvotas nusikaltimas prieš Jungtinės Karalystės (JK) piliečius.

„Žinote, kad pastaruosius aštuonis mėnesius aš lankiausi šalies ligoninėse, bandydama įrodyti, jog jos tikrai tuščios. Šis mano pastebėjimas apskriejo visą pasaulį. Mes žinome, kad ligoninės niekada nebuvo tuštesnės nei dabar, tikriausiai, per visą mūsų istoriją“, – sako ji.

Tame pačiame vaizdo įraše ji kalba, kad galime teigti, jog virusas neegzistuoja, pasitelkdama visiems priešiškai mokslui nusiteikusiems asmenims būdingus teiginius – „nepažįstame žmonių, kurie serga“, „aplink mus nėra mirusių nuo šios ligos“, o „kiekviena užregistruojama mirtis priskiriama koronavirusui“.

Gemma O’Doherty vaizdo įrašas

O svarbiausia, ji kalba ir apie laišką, kurį neva gavo JK pilietis iš JK Ligų kontrolės ir prevencijos centro, kuriame teigiama, kad „neturime jokios informacijos apie SARS-COV-2 viruso izoliavimą“. Kitaip tariant, šis virusas, remiantis laišku, neegzistuoja. O laiškas buvo atsakas į siųstą užklausą, prašančią įrodyti viruso egzistavimą.

„Tad nėra jokios abejonės, kad ši kriminalinės mafijos organizacija NPHET (Nacionalinė visuomenės sveikatos organizacija), esanti man už nugaros, neturi jokių galimybių įrodyti, kad šis virusas egzistuoja, nes Ligų kontrolės ir prevencijos centras tai patvirtino“, – sako ji.

Čia pat ji teigia, kad negalime pasikliauti ir apsauginėmis veido kaukėmis, kurios neva sukelia deguonies trūkumą ir įvairias neurologines ligas.

Be to, moteris išreiškia nepasitenkinimą ir susirūpinimą dėl savo šalies piliečių, kurie negali laisvai keliauti, privalo izoliuotis, stabdyti verslus ir patirti įvairius kitus suvaržymus.

Konspiracijų kūrėja

Buvusi žurnalistė ir politinė veikėja puikiai žinoma JK žiniasklaidoje kaip propagandos skleidėja.

Kartu su kolega buvusiu žurnalistu Johnu Watersu ji ir anksčiau yra skleidusi melagingas tiesas apie COVID-19 virusą. Prieš juos viešumoje ėmė sklisti ir peticija, kuri apibūdino šiuos buvusius žurnalistus kaip „gėdą“ bei siekė sustabdyti jų veiklą, kuria kalbama už visus Airijos piliečius, neva pasisakančius prieš COVID-19 ribojimus.

Taip pat ji sukūrusi ir keletą vaizdo įrašų, kuriuose galima pastebėti neapykantos kurstymą LGBT bendruomenės nariams, musulmonams ir imigrantams.

Ši moteris netgi buvo pašalinta iš Youtube.com platformos, kai buvo pažeista „neapykantos kalbos“ politika, liepą ji buvo suspenduota Twitter platformoje, o praėjusiais metais pašalinta iš Facebook platformos.

Vaizdo įrašas, kvestionuojantis COVID-19 egzistavimą buvo patalpintas RoxyTube.com platformoje, o kaip teigia vienas šaltinis, ši platforma itin populiari tarp konspiracijos teorijų šalininkų. Mat šis tinklapis smarkiai skiriasi nuo Youtube.com platformos, kurioje vykdoma griežta cenzūros ir vaizdo įrašų šalinimo politika.

Virusas izoliuotas

Kaip anksčiau Delfi yra teigęs Lietuvos sveikatos mokslų Veterinarijos akademijos (LSMU VA) Anatomijos ir fiziologijos katedros profesorius ir imunologijos laboratorijos vadovas Arūnas Stankevičius, virusas tikrai izoliuotas ir jokio pagrindo tuo netikėti nėra.

Anksčiau Delfi Melo detektorius jau aiškinosi vieno piliečio melagingus teiginius, sakančius neva jis perskaitė mokslinį straipsnį, kuriame teigiama, kad virusas nėra izoliuotas. Profesorius tąkart teigė, kad pilietis netinkamai interpretavo mokslinę publikaciją ir nesuprato, kas iš tiesų jame rašoma, o apie viruso izoliavimą byloja daugybė kitų mokslinių straipsnių.

„Kad COVID-19 yra izoliuotas patvirtina kiti moksliniai straipsniai, nors pilietis teigia, kad niekas nėra izoliavęs“, – sakė jis.

Taigi, galima patikinti, kad šis virusas izoliuotas, o apie jo egzistavimą byloja ir kiti faktoriai, apie kuriuos taip pat anksčiau yra pasakojęs A. Stankevičius.

„LSMU mokslininkų grupė, gavusi finansavimą iš Lietuvos mokslų tarybos, tyrinėja
mūsų šalyje paplitusias COVID-19 virusines padermes nuskaitant šio viruso pilną genomą,
kuris taip pat patvirtina COVID-19 egzistavimo faktą.

Kad virusas tikrai egzistuoja patvirtina atliekami ne tik molekuliniai tyrimai tokie, kaip PGR, bet ir papildomi: viruso izoliavimas ląstelių kultūroje, jo identifikavimas imunologiniais metodais, elektronine mikroskopija, imunohistohemija, eksperimentiniu laboratorinių gyvūnų užkrėtimas, pilno genomo sekvenavimas“, – pasakojo profesorius.

Kaukės nesukelia deguonies trūkumo

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) patikina, kad nederėtų rūpintis ir dėl apsauginių kaukių galimos žalos mūsų kvėpavimui ir deguonies kiekiui organizme.

„Ilgai dėvint medicinines kaukes, kai jos tinkamai dėvimos, nesukeliamas apsinuodijimas CO2 dujomis ar deguonies trūkumas“, – rašoma oficialiame šios organizacijos tinklapyje.

PSO pabrėžia, kad kaukės turi būti dėvimos tinkamai. Tai reiškia, kad dėvint medicininę kaukę svarbu įsitikinti, jog ji tinkamo dydžio ir yra sandari tiek, kad leistų laisvai kvėpuoti.

„Nors kaukės gali užblokuoti tokias daleles kaip kvėpavimo organų išskiriami lašeliai ir aerozoliai, kuriuose gali būti koronaviruso, jos netrukdo cirkuliuoti tokioms dujoms kaip deguonis ir anglies dioksidas“, – eu.usatoday.com sakė jungtinių Amerikos Valstijų mokslininkė Linsey Marr.

„Kaip pulmonologas – gydytojas, kurio specializacija yra kvėpavimo sistema – galiu patikinti, kad kaukės neapsunkina kvėpavimo. Gaunate visą reikalingą deguonį, o anglies dvideginio lygis nedidėja“, – wexnermedical.osu.edu rašo Johntanas Parsonas.

„Ar kaukės gali sukelti deguonies trūkumą? Jokiu būdu ne. Visą dieną jas dėvime ligoninėje. Kaukės yra pritaikytos normaliam kvėpavimui ir nėra įrodymų, kad deguonies lygis dėl jų dėvėjimo sumažėtų“, – lung.org rašo dr. Davidas G. Hillas.

Taigi, nėra ir pagrindo tikėti kaukės žala mūsų organizmams, jei ją dėvime pagal sveikatos organizacijų nurodymus ir rekomendacijas.

O šalyje įvestas karantinas ar įvairūs ribojimai Lietuvoje ir kitose pasaulio valstybėse vykdomi tik siekiant suvaldyti įrodyto ir egzistuojančio koronaviruso plėtrą, o ne pažaboti verslus ar sustabdyti piliečių gyvenimą.