Teiginiai

Vaizdo įrašas, kuriame matoma iš debesų susiformavusi didžiulė ranka.

Verdiktas

Šis vaizdo įrašas nėra tikras užfiksuotas gamtos fenomenas, tai – grafinio meno darbas. „Dievo ranką“ sukūrė brazilas Jessen Carlos, panaudodamas vaizdo įrašų redagavimo programinę įrangą.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniuose tinkluose vaizdo įrašas, kuriame matoma didžiulė iš debesų susiformavusi ranka, buvo išplatintas priskiriant jam įvairiausius kontekstus. Didelė dalis vartotojų tvirtino, kad įrašas buvo nufilmuotas JAV, kiti netgi priskyrė jo autorystę sau. Kiti buvo įsitikinę, kad „Dievo ranka“ pasirodė Saudo Arabijoje, nemaža dalis interneto vartotojų vadino tokį reiškinį stebuklu.

Klaidinančios žinutės

Iš tiesų išskaidžius vaizdo įrašą į atskirus kadrus ir su jais atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką nemaža dalis rezultatų veda į vieno ir to paties asmens socialinių tinklų paskyras. Šis asmuo – brazilas Jessen Carlos. Vyras iš Joao Pessoa miesto į „TikTok“, „Youtube“ ir „Instagram“ paskyras yra įkėlęs dešimtis trumpų vaizdo įrašų ir, panašu, nemažai jų įkvepia būtent dangus ir debesys.

Visose socialinių tinklų paskyrose galima aptikti po keletą „Dievo rankos“ įrašo versijų, tačiau daugiausia apie paties įrašo kilmę pasako „TikTok“ paskyroje įkeltas įrašas „making Of , A Mão de Deus“. Jame J. Carlos pademonstruoja, kaip sukūrę šį iš debesų iškylančios rankos vaizdą, panaudodamas prie įprasto debesuoto vakaro peizažo pridėdamas ranką, kuri šiek tiek patobulinus įrašą redagavimo programomis įsilieja į dangaus peizažą.

Interneto svetainė Artstation J. Carlos prisistato daugiau nei 10 metų dirbantis grafinio meno srityje ir pateikia trumpą sąrašą programų, kurias yra įvaldęs.

Taigi, socialiniuose tinkluose paviešintas vaizdo įrašas nebuvo nufilmuotas jokioje šalyje, kaip ir nėra įvykęs stebuklas, nes tokie debesys buvo sukurti pasinaudojus grafikos programomis, taigi, yra grafikos meno, o ne realaus pasaulio dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją