Teiginiai

Šuo apšlapina G. Nausėdos ir I. Šimonytės atvaizdą, nes „šunys viską supranta ir jaučia“.

Verdiktas

Publikuojama nuotrauka yra klastotė.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniame tinkle paviešinta nuotrauka, kurioje reklaminiame stende yra plakatas, o jame – G. Nausėdos ir I. Šimonytės nuotraukos. Virš jų suformuotas užrašytas teiginys ir klausimas: „Apklausų agentūros „Sfinkter“ duomenimis prezidento rinkimų favoritai yra šie. Už kurį balsuotumėt ?“

Tai, kad užrašas yra su gramatinėmis klaidomis, jau įrodo, kad reklaminis plakatas yra netikras. Be to, tokia apklausų agentūra „Sfinkter“ išvis neegzistuoja (čia).

Akivaizdu, kad nuotrauka daryta vasara, nes aplink yra žmonių, vilkinčių vasariškais rūbais. Vasarą apie kitais metais vyksiančius prezidento rinkimus buvo kalbama itin mažai. Todėl tai dar vienas įrodymas, kad nuotrauka, jog reklaminiame stende atsidūrė G. Nausėdos ir I. Šimonytės atvaizdai, šie žmonės yra įvardijami rinkimų favoritais, yra suklastota.

Suklastota nuotrauka

Tiesa, šioje nuotraukoje yra tik ta, kad būsimų prezidento rinkimų favoritai išties yra G. Nausėda ir I. Šimonytė. Skelbiama, kad prezidentinių reitingų lentelėje ir toliau pirmąją vietą užima dabartinis šalies vadovas G. Nausėda, už jį rugsėjį būtų balsavę 23,2 proc. apklaustųjų, o spalį - 19,3 proc. Antroje pozicijoje esanti premjerė I. Šimonytė stiprina savo pozicijas. Štai dar rugsėjį už ją savo balsą būtų atidavę 6,6 respondentų, spalio mėnesio rezultatas - 10,1 proc. (čia).

I. Šimonytė apie savo dalyvavimą prezidento rinkimuose paskelbė šiemet spalio 4 dieną (čia). Ją tą pačią dieną partijos kandidate siekti prezidento posto patvirtino Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumas.

G. Nausėda apie savo dalyvavimą rinkimuose dar nėra paskelbęss. Jis tvirtino, kad savo sprendimą viešai paskelbs gruodžio 7 dieną (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)