Teiginiai

Prancūzų žurnalo „Courrier international“ viršelis parodo, kaip Emmanuelis Macronas treniruojasi prieš karą su rusais.

Verdiktas

Klastotė. Viršelis, kuriuos socialiniuose tinkluose dalijasi internautai, yra suklastotas, nes tikrasis savaitraščio naujausias numeris pasirodė tik kovo 26 dieną – vėliau nei klastotė. Be to, ir „Courrier international“ redakcija išplatino pranešimą apie klastotę ir paprašė ja daugiau nesidalinti.

Melo detektoriaus komentaras

Kai E. Macronas vasario pabaigoje paskelbė, jog nereikėtų atmesti galimybės siųsti karius į Ukrainą, susilaukė ne tik Rusijos, bet ir jos šalininkų neigiamos reakcijos ir grasinimų.

Todėl galima numanyti, kad toks suklastotas viršelis, kuriuo siekta pažeminti prezidentą, yra būtent tebesitęsiančios dezinformacijos dalis.

Suklastotame viršelyje, kuriame teigiama, kad „Nesustabdomas Emmanuelis Macronas treniruojasi dėl tvirtos paramos Ukrainai“, pavaizduota karikatūra, kurioje Prancūzijos prezidentas bokso pirštinėmis daužo savo žmonos vyriškus lytinius organus.

Klaidinanti žinutė

„Šio pirmojo puslapio „Courrier international“ neparengė, jis yra suklastotas. Prašome daugiau juo nesidalyti“, – socialiniame tinkle „X“ pranešimą išlatgino savaitraščio redakcija (čia).

Viršelis suklastotas gana profesionaliai, todėl paprasti skaitytojai išties galėjo susipainioti. Jis pateikiamas, kaip naujausias savaitraščio „Courrier international“ numeris, kurios tiražo numeris yra 1743, nes pastarasis buvo 1742, atkurtas visas savaitraščio viršelio dizainas su savaitraščio pavadinimu, prekės kodu, kaina ir t.t.

Tiesa ta, kad tikrasis naujausias „Courrier international“ savaitraščio numeris, kurios tiražas yra 1743, pasirodė kovo 27 dieną (čia).

Naujausio numerio viršelyje yra Izraelio premjero Benjaminas Netanyahu karikatūra. Ir klausiama, ar jis yra didžiausias Izraelio priešas.

„Kiekvieną savaitę „Courrier international“ paaiškina savo redakcinius pasirinkimus. Šiame numeryje grįžtame prie Izraelio ministro pirmininko užkietėjusio požiūrio rimtų pasekmių. Užsienio spaudai Netanyahu paverčia savo šalį paria valstybe, izoliuota nuo likusio pasaulio ir įtraukta į tarptautinį teisingumą. Susidūrus su humanitarine katastrofa Gazoje, nuomonės pasikeitė, o tradiciniai Izraelio sąjungininkai, įskaitant amerikiečius, atsiriboja“, - savo sprendimą dėl naujausio savaitraščio viršelio paaiškino „Courrier international“ (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją