Kaip praneša žemyninės Kinijos ir Honkongo valstybinė žiniasklaida, 57 metų Zhang Yongmingas (Džang Jongmingas) pardavinėdavo žmogieną nieko neįtariantiems pirkėjams prie savo namų viename kaime pietryčių Kinijoje, kuri jis pagarsėjo kaip "pabaisa kanibalas".

Zhang Yongmingas buvo "palydėtas į egzekucijos vietą, kur ji buvo atlikta" ketvirtadienį, nurodė naujienų agentūra "Xinhua".

Žudikas, kuris anksčiau buvo nuteistas dėl nužudymo ir paleistas 1997 metais, "sukapojo į gabalus savo aukas, kad paslėptų savo pėdsakus". Teismas pietvakariniame Kunmingo mieste mirties bausmę jam skyrė liepą, sakoma ankstesniame "Xinhua" pranešime.

Kanibalizmas Kinijoje yra itin opi tema. Žmonės būdavo priversti valgyti vieni kitus, kad išgyventų per masinio bado atvejus, įskaitant sukeltus pragaištingos Didžiojo šuolio į priekį programos - nesėkmingų pastangų išvystyti šalyje pramonę pradėtų praeito amžiaus 6-o dešimtmečio pabaigoje.

Vienas vietos laikraštis citavo kaimo, kuriame gyveno Zhang Yongmingas, pasakojo matydavę prie jo namo kabančius žalius plastikinius maišus su iš jų kyšančiais baltais kaulais.

Honkongo laikraštis "The Standard" nurodė, kad policija šio vyro namuose rado vyno buteliuose užkonservuotų žmonių akių - "tarsi gyvačių antpilų" - taip pat džiovinamų žmogienos gabalų.

Policija kelia prielaidą, kad Zhang Yongmingas žmonių mėsa šėrė tris savo šunis, o dalį jos pardavė, vadindamas "strutiena", rašo "The Standard".

Kinija neskelbia oficialios egzekucijų statistikos, tačiau Jungtinėse Valstijose įsikūrusi žmogaus teisių organizacija "Duihua" nurodė, kad 2011 metais mirties bausmė buvo įvykdyta 4 tūkst. kalinių - 50 proc. mažiau negu 2007 metais.