Konkrečiai kalbama apie beveik 300 moterų lavonus, kurie aptikti Krasnoarmijske, penktadienį per susitikimą su Donecko nacionalinio technikos universiteto studentais pareiškė „Donecko liaudies respublikos“ premjeru save vadinantis Aleksandras Zacharčenka, skelbia newsru.com.

A.Zacharčenkos žodžius pacitavo Rusijos agentūros „Interfax“ ir „RIA Novosti“. Tačiau nepraėjo nė kelios valandos, ir žodžius jis atsiėmė, pareiškęs, kad niekada nieko panašaus nebuvo sakęs.

„RIA Novosti“, cituodama A. Zacharčenką, pranešė, kad, anot „Donecko liaudies respublikos“ premjero, anksčiau rajone, kur aptikti lavonai, veikė Ukrainos batalionas „Dnepr-1“.

Tuo metu rajone esą iš viso be žinios dingo 382 merginos „nuo 18 iki 25 metų“.

„Prie Krasnoarmijsko aptikti 286 išžagintų merginų lavonai“, - pareiškė „Donecko liaudies respublikos“ premjeras.

Vėliau „Interfax“ paskelbė, kad Kijeve A. Zacharčenkos pareiškimas buvo paneigtas. Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas jo teiginį pavadino melu ir pažymėjo, kad „kare kariaujama ne tik kulkomis ir „Grad“ sistemomis, tačiau vyksta ir informacinis karas“.

A. Avakovas teigia, kad jau ir anksčiau būta panašių teiginių, tačiau nė vienas iš jų nepasitvirtino.

Pats A. Zacharčenka vėliau pareiškė, kad niekada nekalbėjo apie šiurpų radinį prie Krasnoarmijsko.

„Niekada nesakiau nieko panašaus“, – per interviu „LifeNews“ sakė A. Zacharčenka.

Anot „Donecko liaudies respublikos“ premjero, žiniasklaidai jis sakęs tik tai, kad „respublikos“ valdžia gavusi 300-400 naujų skundų apie dingusias moteris.

Priminsime, kad A. Zacharčenka ketina dalyvauti „Donecko liaudies respublikos“ vadovo „rinkimuose“, kurie vyks lapkričio 2 dieną.

Spėjama, kad A. Zacharčenka turi realių šansų laimėti. Jo kandidatūrą palaiko ir kiti „Donecko liaudies respublikos“ lyderiai, tarp kurių Andrejus Purginas ir Denisas Pušilinas.

A. Zacharčenkai ir anksčiau ne itin sekėsi bendrauti su žiniasklaida.

Spalio pradžioje jam teko neigti gandus apie atsistatydinimą – tokių nuogąstavimų kilo po žurnale „Ekspert“ išspausdinto jo interviu.

Tekste A. Zacharčenka sakė: „Ką tik parašiau atsistatydinimo pareiškimą“. Vėliau tariamas premjeras pareiškė, kad žurnalistas neteisingai jį suprato.