ISW analitikų nuomone, šie samdiniai neįstengs padėti įsibrovėliams reikšmingai pakreipti situaciją savo naudai mūšio lauke. Jie neparodys tokio efektyvumo, kokį buvo pasiekę vadovaujant Jevgenijui Prigožinui ir Dmitrijui Utkinui.

ISW ataskaitoje cituojamas buvęs Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus, kuris rugsėjo 23 d. pareiškė, kad šiame regione ir įvairiuose ​​fronto ruožuose veikia „vagneriečių“ būriai. Tačiau jis nežino nei smogikų skaičiaus, nei kokia organizaciją juos nusiuntė į Ukrainą.

Pasak analitikų, su „Wagner“ susijęs šaltinis pranešė, kad apie 500 samdinių, įskaitant tuos, kurie atsisakė dalyvauti birželio 24-osios sukilime Rusijoje, prisijungė prie naujos nenustatytos organizacijos. Ją suformavo buvęs „vagneriečių“ personalo skyriaus vadovas. Manoma, kad smogikai dalyvaus mūšiuose pietiniame Bachmuto flange.

„Tokie pranešimai rodo, jog „Wagner“ pajėgos yra susiskaldžiusios, ir mažai tikėtina, kad jos įstengs susiburti į sutelktą kovinį junginį arba padidinti Rusijos kovines galimybes, jei grįš į karo veiksmus Ukrainoje“, – sakoma ataskaitoje.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, per keturis mėnesius „Wagner“ samdinių kapinės prie Irkutsko padidėjo nuo 66 iki 140 kapų.

Neseniai Ukrainos gynybos pajėgos paneigė pranešimus, kad esą į Chersono sritį atvyko „Wagner“ dalinių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją