Leidinys bando įminti mįslę, kodėl J. Prigožinas šeštadienį atšaukė savo maištingą žygį į Maskvą, kai iki jos buvo likusios vos kelios valandos.

Remiantis šaltiniais, skelbiama, kad samdinių pajėgos iš tiesų turėjo 8 tūkst., o ne 25 tūkst. kovotojų, kaip buvo teigiama, ir greičiausiai nebūtų sugebėjusios užimti Rusijos sostinės.

„Wagner“ lyderis sustabdė savo karius, kai neva sudarė susitarimą su Kremliumi, kuriam tarpininkavo Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka.

Kremlius nurodė, kad pagal šį susitarimą J. Prigožinas yra atleidžiamas nuo kaltinimų išdavyste, bet turės išvykti į Baltarusiją.

Pats J. Prigožinas šio susitarimo nekomentavo.

Taip pat lieka neaišku, ar bus atleistas ar pažemintas pareigose Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, kaip reikalavo J. Prigožinas. Pats S. Šoigu šį rytą pasirodė viename vaizdo įraše, kuriame matyti, kaip jis lanko Rusijos karius. Neaišku, kada ir kur nufilmuotas šis įrašas.

Laikraštis „Kommersant“ rašo, kad, birželio 26 dienos ryto duomenimis, baudžiamoji byla dėl ginkluoto maišto organizavimo, kurios pagrindiniu kaltinamuoju tapo privačios karinės bendrovės „Wagner“ įkūrėjas J. Prigožinas, nėra nutraukta ir toliau tiriama Rusijos federalinės saugumo tarnybos Tyrimų departamento pareigūnų.

Baudžiamoji byla dėl raginimų surengti ginkluotą maištą buvo iškelta penktadienio vakarą, kai J. Prigožinas apkaltino Rusijos karius apšaudant „Wagner“ pozicijas ir paskelbė „teisingumo žygį“ prieš Rusijos gynybos ministerijos vadovybę.

Šeštadienio vakarą Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams pareiškė, kad baudžiamoji byla J. Prigožinui bus nutraukta, o jis pats turės išvykti į Baltarusiją.

Tie samdiniai, kurie dalyvavo maište, atsižvelgiant į jų karinius nuopelnus, nebus persekiojami, o dalis kovotojų, kurie neprisijungė prie kolonos, pasirašys sutartis su Gynybos ministerija, teigė D. Peskovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją