Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“.

Šie duomenys apskaičiuoti analizuojant į Rusijos regionus išsiuntinėtas paskirstas, kuriose nurodomas žmonių, su kuriais turėtų būti pasirašyta karinės tarnybos sutartis, skaičius.

Didžioji darbo dalis tenka karinių komisariatų darbuotojams, o už plano įgyvendinimą turės atsiskaityti sričių gubernatoriai.

Pavyzdžiui, Čeliabinsko ir Sverdlovsko srityse Gynybos ministerija planuoja užverbuoti į karinę tarnybą pagal sutartį po 10 tūkst. žmonių, Permės krašte – 9 tūkst.

Šią savaitę Voronežo srities gyventojams vėl pradėti dalyti šaukimai į karinius komisariatus, kaip ir praėjusių metų rugsėjį, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė „dalinę mobilizaciją“.

Regiono valdžia tikina, jog tai daroma tik tam, kad „būtų atnaujinti karinės įskaitos duomenys“.

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas teigia, kad Kremliuje „nevyksta diskusijos“ dėl antrosios mobilizacijos bangos.

Oficialiais duomenimis, nuo 2022 metų rugsėjo per „dalinę mobilizaciją“ į karinę tarnybą buvo pašaukta daugiau kaip 330 tūkst. atsargoje buvusių Rusijos piliečių.

Šių metų sausį Rusijos gynybos ministerijos vadovas Sergejus Šoigu paskelbė užduotį per trejus metus padidinti armiją iki pusantro milijono žmonių. Planuojama, kad beveik pusė jų bus kontraktininkai.

Portalas primena, kad Rusijos Valstybės Dūmai pateiktas įstatymo projektas dėl šaukiamojo amžiaus padidinimo nuo 27 iki 30 metų.