Dirbęs naujienų agentūroje „Associated Press“ (AP) Sergejus Karelinas – jau antras žurnalistas, suimtas tokių kaltinimų pagrindu. Šeštadienį Rusijos pareigūnai sulaikė Konstantiną Gabovą, kuris bendradarbiaudavo su „Reuters“ naujienų agentūra.

„Associated Press“ yra labai susirūpinusi dėl Rusijos vaizdo žurnalisto Sergejaus Karelino sulaikymo,“ – AFP sakė agentūra. „Stengiamės gauti papildomos informacijos“, – pridūrė AP.

Rusijos teismų spaudos tarnyba „Telegram“ kanale pranešė, kad K. Gabovas, kuris, remiantis žiniasklaidos pranešimais, taip pat dirbo Rusijos televizijos kanaluose „Moskva 24“ ir MIR bei Baltarusijos naujienų agentūroje „Belsat“, bus laikomas suimtas bent iki birželio 27 d.

Teismų atstovų nurodė, kad S. Karelinas ir K. Gabovas kaltinami padėję rengti vaizdo įrašus, kurie turėjo būti paskelbti „YouTube“ kanale „NavalnyLIVE“ – platformoje, kuria naudojasi A. Navalno komanda.

Žymiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas A. Navalnas mirė neaiškiomis aplinkybėmis Arkties srityje esančiame kalėjime vasario mėnesį.

Rusija jo vadovautą judėjimą įvardija kaip „ekstremistinį“, todėl jo darbuotojams ir rėmėjams gresia baudžiamasis persekiojimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją