Kalbama apie 2 600 kvadratinių metrų ploto „penthauzą“, įrengtą per du gyvenamojo komplekso „Korolevskij park“, esančio Sočyje, aukštus.

Prabangiame bute yra baseinas, kino teatras, vidaus kiemelis bei sraigtasparnių tūpimo ir kilimo aikštelė. Buto dizainu rūpinosi Valentinas Judaškinas. 2021 m. CIAN šį „penthauzą֧“ pripažino „didžiausiu butu Rusijoje“.

Kaip išsiaiškino „Projekt“, 2011 m. oficialiu „penthauzo“ savininku tapo Olegas Rudnovas.

Pinigai nekilnojamajam turtui įsigyti jam atkeliavo iš V. Putino „piniginės“ – Kipre esančios lengvatinio apmokėjimo įmonės „Ermira“.

Alina Kabajeva

Pažymima, kad prabangusis butas O. Rudnovui atsiėjo maždaug 90 mln. rublių, tačiau nekilnojamojo turto vystytojas buvo nurodęs penkis kartus didesnę kainą.

„Projekt“ O. Rudnovą vadina „senu V. Putino nominalu“.

„Projekt“ tvirtina, kad O. Rudnovas šį „penthauzą“ nupirko būtent A. Kabajevai. Be to, du gretutiniai gyvenamojo komplekso butai įregistruoti A. Kabajevos močiutės Anos Zacepilinos vardu.

Alina Kabajeva

Pirkėju apsimetęs „Projekt“ korespondentas susitiko su dviem nekilnojamojo turto pardavimo agentais, pardavinėjančiais butus komplekse „Korolevskij park“. Jie neva girdėjo, kad „penthauzas“ „priklauso A. Kabajevai“.

Taip pat „Projekt“ išsiaiškino, kad už 800 metrų nuo V. Putino rezidencijos Valdajuje buvo pastatytas 1 200 kvadratinių metrų ploto medinis namas.

Jis priklauso įmonei „Praim“, kurios savininkas yra V. Putino bičiulis Jurijus Kovalčiukas. Su prezidento rezidencijos įrengimo ypatumais susipažinęs šaltinis žurnalistams papasakojo, kad minėtasis namas buvo pastatytas būtent A. Kabajevai.

Tyrėjai paskaičiavo, kad bendra A. Kabajevai priklausančio nekilnojamojo turto vertė artėja prie 120 mln. dolerių (113 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)