A. Navalnas, vienas aršiausių V. Putino kritikų, mirė Arkties kalėjimo stovykloje vasario mėnesį, būdamas 47 metų amžiaus.

Jo sąjungininkai, įskaitant žmoną, apkaltino Rusijos vadovą, kad šis jį nužudė. Kremlius šį kaltinimą visada neigė.

Visgi JAV žvalgybos agentūros nemano, kad prie V. Putinas užsakė opozicionieriaus mirtį. Taip teigiama po neseniai atlikto vertinimo, pagrįsto įvairia informacija, įskaitant kai kuriuos įslaptintus žvalgybos duomenis ir viešų faktų analizę.

Vertinime taip pat atsižvelgta į mirties laiką ir į tai, kaip ji užtemdė V. Putino perrinkimą prezidentu kovo mėnesį, teigia WSJ, cituodamas savo šaltinius.

Laikraštis citavo šaltinius, kurie teigė, kad ši išvada buvo „plačiai pripažinta žvalgybos bendruomenėje ir jai pritarė kelios agentūros, įskaitant Centrinę žvalgybos valdybą, Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biurą ir Valstybės departamento žvalgybos padalinį“.

Reaguodamas į pranešimą, opozicionierius ir buvęs A. Navalno bendražygis Leonidas Volkovas išvadas pavadino naiviomis ir juokingomis, pranešė WSJ.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)