Tai penktadienį pranešė „The Daily Telegraph“, remdamasis žurnalu „Le Point“.

Apie tai, kad Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o partnerė išgėrė kažkokių tablečių, leidinys sužinojo iš vienos jos draugės. Moteris išgėrė vaistų ketvirtadienio vakarą, patikslina „Closer“, kuris taip pat remiasi žurnalu „Le Point“.

Tą vakarą V. Trierweiler sužinojo iš F. Hollande'o, kad jis jai neištikimas. Moteris ypač nusiminė dėl to, kad prezidentas pasakojo apie savo neištikimybę „šaltai ir nė kiek neapgailestaudamas“.

Nubudusi penktadienio rytą, V. Trierweiler blogai pasijuto, ji buvo nugabenta į ligoninę. Kaip teigė žurnalistės draugė, gerdama vaistus, prezidento partnerė neapskaičiavo dozės. Pasak draugės, ji nemėgino nusižudyti.

Apie F. Hollande'o neištikimybę savo partnerei V. Trierweiler sausio 10 d. pranešė žurnalas „Closer“. Leidinys papasakojo, kad prezidentas slapta susitikinėjo su aktore Žiulie Gayet. Po dviejų dienų buvo sužinota, kad Prancūzijos pirmoji ponia paguldyta į ligoninę.

Žurnalistė V. Trierweiler nuo 2007 metų laikoma nuolatine F. Hollande'o palydove, bet oficialiai jie nėra susituokę.

Būklė ligoninėje gerėja

Prancūzijos pirmosios ponios būklė ligoninėje, kur ja rūpinamasi po paskalų žurnalo pranešimo apie prezidento slaptą romaną, gerėja, ketvirtadienį sakė atstovas.

Valerie Trierweiler ligoninėje, kuri „ilsisi“, atsidūrė sausio 9 dieną, po to, kai savaitraštis „Closer“ pranešė apie prezidento Francois Hollande'o ir aktorės Julie Gayet romaną. Žurnalas teigė, kad F.Hollande'as su motociklininko šalmu motoroleriu atvažiuodavo į vieną butą netoli prezidentūros rūmų susitikti su J.Gayet.

Šiuo pranešimu buvo pažeista prancūzų žiniasklaidos tradicija nekreipti dėmesio į viešų figūrų asmeninį gyvenimą. F.Hollande'as pripažino, kad su V.Trierweiler išgyvena „skausmingus momentus“, ir sakė, jog klausimas dėl to, kas yra pirmoji Prancūzijos ponia, išaiškės iki vasario 11 dienos, kai jis išvyks valstybinio vizito į JAV.

„Galiu pasakyti, kad ponia Trierweiler vis dar yra ligoninėje ir (kad) jos gydytojai nuspręs, kada ji gali išeiti“, - telefonu AP sakė jos atstovas Patrice'as Biancone'as.

Pasak jo, V.Trierweiler būklė gerėja: „Ji jau ilsėjosi šešias dienas — tai, šiaip ar taip, nėra nereikšminga“.

Plačiau atstovas nekomentavo, bet, regis, užsiminė, kad F.Hollande'as ilgametės partnerės neaplankė.

„Visi lankymai buvo uždrausti, ... išskyrus šeimos narių, bet net ir šiuo atveju — tik jos sūnus“, - sakė P.Biancone'as, kuris nesutiko nurodyti, kuris iš V.Trierweiler trijų sūnų ją aplankė. V.Trierweiler vaikai yra iš jos ankstesnės santuokos.

P.Biancone'as taip pat nenurodė, kurioje ligoninėje ilsisi V.Trierweiler ir ar prezidentas tiesiogiai bendrauja su ja. Atstovas priminė, kad tai – privatus reikalas.

Vienas F.Hollande'o biuro pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės, sakė, kad V.Trierweiler į ligoninę buvo paguldyta dėl „nervinio priepuolio“ sužinojus apie įtariamą romaną diena prieš tai, kai minėtas žurnalo numeris pasirodė prekyboje.

Tuo tarpu „Closer“ atstovė ketvirtadienį sakė, kad J.Gayet iškėlė žurnalui bylą dėl įtariamo kišimosi į privatumą. Žurnalas gavo teisinius dokumentus, kuriuose siekiama 54 tūkst. eurų kompensacijos ir kitų mokesčių, taip pat – bet kokio teismo sprendimo santraukos išspausdinimo pirmajame puslapyje.

Atstovė, kuri neturėjo įgaliojimų viešai aptarinėti šio klausimo, todėl nesutiko skelbti savo pavardės, plačiau komentuoti atsisakė.

59 metų F.Hollande'as niekada gyvenime nebuvo vedęs, tačiau turi keturis vaikus su buvusia kandidate į prezidentus, taip pat socialistų politike Segolene Royal.

Jis ir 48 metų žurnalistė V.Trierweiler drauge gyvena nuo 2007-ųjų. Nors jie nėra susituokę, ji užima vadinamąjį ponios sparną prezidentūros rūmuose, vyksta su F.Hollande'u į užsienio keliones ir atlieka pirmosios ponios vaidmenį.

Vis labiau vieniša ir izoliuota

Savaitinis žurnalas „Paris Match“, kuriame V.Trierweiler dirbo politikos reportere ir kuriame ji vis dar turi literatūrinę skiltį, šiuos santykius aprašė kaip apimtus agonijos.

Žurnalas rašė, kad V.Trierweiler buvo vis labiau izoliuojama ir jautėsi vis labiau vieniša, F.Hollande'ui dorojantis su darbo sunkumais, kuriuos didino sustingusi ekonomika ir smarkiai sumažėjęs jo populiarumas.

„Pamažu šalies problemų spiralė prarijo šios poros artimumą“, - buvo rašoma žurnale.

Šaltinis, kuris pažinojo F.Hollande'ą beveik visą jo politinę karjerą, sakė, jog prezidentas buvo raginamas paaiškinti, ar jo ir V.Trierweiler santykiai baigti.

„Problema ta, kad jis negali nieko pasakyti, kol ji yra ligoninėje“, - sakė šaltinis ir pridūrė manantis, jog F.Hollande'as galėtų paprasčiausiai paskelbti, kad dabar yra „vienišas prezidentas“, ir jog toks žingsnis neleistų draugės statuso klausimui iškilti kada nors ateityje.

Tuo tarpu F.Hollande'o pirmtakas Nicolas Sarkozy, kaip pranešama, yra patenkintas tuo, kaip dabar pasisuko įvykiai, nes galvoja apie sugrįžimą į politiką, kuris galėtų reikšti, kad jis vėl varžytųsi su F.Hollande'u per 2017 metų prezidento rinkimus.

N.Sarkozy, kuris tapęs prezidentu išsiskyrė su žmona Cecilia ir užmezgė romaną su supermodeliu Carla Bruni, sakė, kad niekada nebūtų padaręs tokios klaidos – būti užkluptam taip, kaip buvo užkluptas F.Hollande'as.

„Štai kodėl greitai įteisinau santykius su Carla“, - sakęs N.Sarkozy draugams, praneša satyrinis savaitraštis „Le Canard Enchaine“.

„Kai esi Respublikos prezidentas, turi žinoti apie riziką atrodyti juokingai, o dėl šių Hollande'o su savo motociklininko šalmu, išeinančio iš meilužės buto, nuotraukų jis atrodo juokingas. Jis yra juokingas prezidentas“, - sakęs N.Sarkozy.

F. Hollande'as aplankė ligoninėje pirmąją ponią

F. Hollande'as aplankė ligoninėje savo oficialią partnerę V. Trierweiler, kuri į gydymo įstaigą pateko po to, kai pasklido paskalos apie slaptą prezidento romaną.

Pasak prezidentūros atstovo spaudai, F.Hollande'as pirmą kartą aplankė V.Trierweiler Paryžiaus ligonėje ketvirtadienį vakare, praėjus šešioms dienoms po savo partnerės hospitalizavimo.

V.Trierweiler ligoninėje atsidūrė sausio 9 dieną netrukus po to, kai savaitraštis „Closer“ pranešė apie prezidento ir aktorės Julie Gayet romaną.

Žurnalas teigė, kad F.Hollande'as su motociklininko šalmu motoroleriu atvažiuodavo į vieną butą netoli prezidentūros rūmų susitikti su J.Gayet.

Ketvirtadienį pirmosios ponios atstovas Patrice'as Biancone'as nurodė, kad V.Trierweiler būklė gerėja: „Ji jau ilsėjosi šešias dienas — tai, šiaip ar taip, nėra nereikšminga“.