Tokią informaciją skelbia Belgijos ir Prancūzijos žiniasklaida. Oficialiai ši informacija dar nepatvirtinta.

Vietinė žiniasklaida skelbia, kad trečiadienį ieškomiausiu, pagautu ir vėl nepagautu skelbtas įtariamasis teroristas Najimas Laachraoui iš tiesų yra žuvęs. Jis yra antrasis oro uosto sprogdintojas. Įvykio vietoje buvo rastas jo DNR. Apie identifikuotą jo tapatybę rašo prancūzų „Le Monde“, belgų „De Standaard“, praneša transliuotojas RTBF.

Aiškėja, kad paskelbtoje oro uosto saugumo kamerų nuotraukoje vyras, esantis kairėje, kuris kol kas nėra oficialiai identifikuotas yra gyvu laikytas Najimas Laachraoui, kuris susisprogdino atakos Briuselio oro uoste metu.

Nustatyta ir patvirtinta asmens viduryje tapatybė - tai vienas iš dviejų per atakas Briuselyje susisprogdinusių brolių - Ibrahimas el-Bakraoui (kitas brolis - Khalidas el-Bakraoui susisprogdino Malbeko stoties metro). Abiejų brolių tapatybės patvirtintos.

Kol kas nenustatyta trečiojo su kepure ir šviesiu paltu nuotraukoje esančio asmens tapatybė, jis turėjo didžiausią ir pavojingiausią sprogmenį, tačiau, jo nedetonavo, pasišalino iš įvykio vietos, remiantis pranešimais, jis šiuo metu laisvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)