Apie tai praneša „Ukrainskaja pravda“ (UP), remdamasi šaltiniais Ukrainos saugumo taryboje (UST) ir interneto šaltiniuose.

UP šaltinių UST žiniomis, R. Kadyrovas naudojasi dviem telefonais.

Ukrainos mobiliojo ryšio operatorių pastarųjų septynių dienų duomenys rodo, kad šiais numeriais R. Kadyrovas tarptinkliniu ryšiu nebuvo prisijungęs prie Ukrainos mobiliojo ryšio operatorių.

Žurnalistai viešoje interneto svetainėje patikrino šalį ir miestą, kur yra R. Kadyrovo telefono numeris. Ši svetainė generuoja nuorodą, kuri suteikia galimybę nustatyti numerio turėtojo buvimo vietą, vos naudotojas paspaus nuorodą.

„Mes parašėme R. Kadyrovui pranešimą „Telegram“ kanale, prisistatėme „RIA Novosti“ žurnaliste ir pridėjome nuorodą į straipsnį būtent tą dieną, kai, R. Kadyrovo teigimu, jis buvo Ukrainoje, prie Kijevo“, – rašoma straipsnyje.

R. Kadyrovas paspaudė nuorodą, todėl leidinys gavo duomenų apie jo buvimo vietą. Gauti duomenys rodo, kad jis nebuvo Ukrainoje.

Tinklalapis parodė tokią R. Kadyrovo buvimo vietą: Rusijos Federacija, Grozno miestas.

Taigi R. Kadyrovas pamelavo, kad yra Ukrainoje, reziumuoja UP.

R. Kadyrovas sekmadienį pareiškė esąs Ukrainoje kartu su Rusijos pajėgomis, vykdančiomis puolimą šioje šalyje.

R. Kadyrovas, kurį tarptautinės nevyriausybinės organizacijos kaltina rimtais žmogaus teisių pažeidimais griežtai kontroliuojamoje Kaukazo respublikoje, platformoje „Telegram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis, apsirengęs karine uniforma, kambaryje prie stalo studijuoja planus su kariškiais.

Savo žinutėje R. Kadyrovas pareiškė neva įrašas nufilmuotas Hostomelyje, netoli Kijevo esančiame aerodrome, kurį Rusijos pajėgos užėmė pirmosiomis savo invazijos dienomis.

„Prieš kelias dienas buvome maždaug už 20 km nuo jūsų, Kijevo naciai, o dabar esame dar arčiau“, – parašė R. Kadyrovas.

Jis paragino Ukrainos pajėgas pasiduoti „arba jums ateis galas“.

„Mes jums veiksmais parodysime, kad Rusijos praktika moko kariauti geriau nei užsienio teorija ir karinių patarėjų patarimai“, – pridūrė čečėnų lyderis.

Rusijai priklausančią Čečėnijos Respubliką geležiniu kumščiu valdantis R. Kadyrovas yra buvęs sukilėlis, vėliau tapęs Kremliaus sąjungininku ir turintis jam ištikimas sukarintas pajėgas.

Prasidėjus Rusijos puolimui, socialiniuose tinkluose paplito vaizdai, kuriuose matyti aikštėje sostinėje Grozne susibūrę kariai, teigiantys, kad vyksta į Ukrainą.

R. Kadyrovo pajėgos kaltinamos daugybe pažeidimų Čečėnijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją