Šaltinis sakė agentūrai, kad Vašingtonas davė Danijai ir Nyderlandams oficialių patikinimų, jog JAV paspartins visų trečiųjų šalių prašymų dėl F-16 naikintuvų perdavimo Ukrainai patvirtinimo procesus, kai pilotai bus apmokyti. Ukrainos pilotų rengimo koalicijai vadovaujančios Danija ir Nyderlandai neseniai kreipėsi į JAV, prašydamos tokių patikinimų.

JAV valstybės sekretorius Antony'is Blinkenas nusiuntė savo kolegoms iš abiejų šalių laiškus, kuriuose patikino juos, kad minėti prašymai bus patvirtinti. „Rašau norėdamas išreiškti visapusišką JAV paramą tiek naikintuvų F-16 perdavimui Ukrainai, tiek kvalifikuotų F-16 instruktorių vedamiems Ukrainos pilotų mokymams“, – laiškuose nurodė A. Blinkenas. Jis pabrėžė, kad vis dar yra labai svarbu, jog Ukraina galėtų gintis nuo Rusijos agresijos ir jos suvereniteto pažeidinėjimo.

A. Blinkenas kartu išreiškė savo įsitikinimą, kad trečiųjų šalių prašymų patvirtinimas leis Ukrainai „pasinaudoti naujais pajėgumais vos pasibaigus pirmųjų pilotų mokymams“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)