Vokietijos oficialūs asmenys teigia, kad Vokietijos vyriausybė iš esmės pritarė „Taurus“ pristatymui, tačiau kancleris Olafas Scholzas sustabdė šį žingsnį dėl būgštavimų, kad Vokietijos kariškiams teks vykti į Ukrainą, kad padėtų aptarnauti ir eksploatuoti sudėtingą ginklą.

Pasak pareigūnų, O. Scholzas mano, kad norint perkelti kariškius į karo veiksmų zoną, reikia balsavimo parlamente. Jis taip pat nerimauja, kad toks žingsnis dar labiau įtrauktų Vokietiją į šį konfliktą, o tai gali sukelti tiesioginę konfrontaciją su Rusija.

O. Scholzo atstovas pareiškė, kad pristatyti „Taurus“ raketas artimiausiu metu neplanuojama.

Vokietijos pareigūnai iš pradžių buvo susirūpinę dėl to, jog šiomis raketomis bus smūgiuojama Rusijos teritorijai, pažymima publikacijoje. Juos taip pat neramino faktas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, turėdamos tolimojo nuotolio raketas, galės smogti Kerčės tiltui, o tai dar labiau eskaluotų konfliktą.

Žurnalistai taip pat pažymi, kad net pritarus „Taurus“ raketų pristatymui, Ukrainai prireiktų kur kas daugiau laiko, kad galėtų pradėti jas naudoti. Tai susiję su būtinybe modernizuoti Ukrainos sovietinių laikų karinių lėktuvų parką, kad jos orlaiviai galėtų gabenti tokias raketas.

Rugsėjo 26 dieną užsienio reikalų ministrė Annalena Berbock pareiškė, kad Vokietija kol kas neperduoda Ukrainai raketų „Taurus“, nes „kai kurie Ukrainai skirti vokiški ginklai buvo netvarkingi“.

Rugpjūčio 11 dieną „Der Spiegel“ pranešė, kad Vokietijos vyriausybė svarsto galimybę artimiausiais mėnesiais nusiųsti Ukrainai sparnuotąsias raketas „Taurus“.

Kancleris Olafas Scholzas reikalauja jas modifikuoti taip, kad jomis būtų neįmanoma smogti Rusijos teritorijai.

Pats kancleris neigia, jog elgiasi neryžtingai, nors šaltiniai vyriausybėje teigė, kad jis vienintelis stabdo pristatymo procesą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)