Kanalas išanalizavo samdinių artimųjų susirašinėjimus. Skelbiama, kad nuo šios savaitės pradžios aktyviai aptarinėjamas bilietų į Rusiją įsigijimas ir kitos samdinių sugrįžimo detalės.

Kai kurie kovotojai pakeliui namo užgėrė ir neskuba pas savo šeimas. „Girti stotyje, nors namuose jų laukia, o jie laka savo malonumui“, – rašo viena iš pokalbių kambario dalyvių.

Panašių žinučių gana daug: „Maniškis namie, nors ir išgėrė. O šitie dar parvažiuoti nespėjo, bet jau kominiai“; „Manasis skambino, sakė, kad vieną iš jų išvežė greitąja – prisigėrė, pasidarė bloga.“

Pokalbių kambarių koordinatorių pranešimai rodo, kad atostogų išėjo kas antra „Wagner“ brigada. Stovykloje liko tik labiausiai patyrę kovotojai, kurie treniruosis Baltarusijos poligonuose ir išvyks į Siriją bei Afriką, rašo Baltarusijos opozicinis leidinys „Zerkalo“.

Artimieji kalba, kad Baltarusijoje likę samdiniai gyvena komfortiškomis sąlygomis, esą juos gerai maitina keletą kartų per dieną.

Tuo tarpu informacija apie tų „Wagner“ samdinių, kurie visgi sugrįžo į Rusiją ir yra buvę kaliniai, naujus nusikaltimus atkeliauja iš įvairių Rusijos rajonų.

Pavyzdžiui, skelbiama, jog Kirovo srityje kalinys Ivanas Rosomachinas, atitarnavęs privačioje karinėje bendrovėje „Wagner“, kaltinamas 85-erių metų amžiaus moters nužudymu.

Kubanėje „Wagner“ samdinys Demianas Kevorkianas, remiantis teisėsaugos pareigūnų versija, įvykdė dvigubą žmogžudystę. Novosibirsko srityje vienas iš samdinių buvo sulaikytas už 10-ies ir 12-os metų amžiaus mergaičių išprievartavimą.

Beje, daugelis „Wagner“ kovotojų padarytų nusikaltimų jiems neužtraukia jokios bausmės, nes samdiniai dalyvauja „specialiojoje karinėje operacijoje“, kaip Rusija vadina karą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)