Pasak jo, savo interviu Niujorko leidiniui D. Trumpas pakerta esminį NATO principą, pagal kurį turi būti ateita į pagalbą kiekvienam iš išorės užpultam Aljanso nariui. Aljansas negali egzistuoti, jeigu nebus besąlygiškai laikomasi šio principo. Apžvalgininko nuomone, respublikonų kandidatas žiūri į NATO sutarties 5-ąjį straipsnį kaip verslininkas.

Praeityje D. Trumpas yra pasakęs daug dalykų, kurie galėjo sukelti Vidurio Europos politikų nerimą. Jau vien tai, kad jis privertė Respublikonų partiją išbraukti iš rinkimų programos teiginį dėl ginklų siuntimo Ukrainai, buvo labai grėsmingas signalas. O gynybinės sąjungos prilyginimas dangoraižio Manhatane pirkimui - tai jau visiška katastrofa, pažymi B. Vengliarčykas.

D. Trumpo pergalė lapkričio mėnesį reikštų grėsmę NATO viršūnių susitikimo Varšuvoje nutarimams. D. Trumpo pergalė - tai grėsmė svarbiausio Lenkijos saugumui Aljanso ateičiai. Negalime turėti įtakos amerikiečių pasirinkimui. Bet turime ruoštis labai blogam scenarijui, baigdamas pažymi „Onet“ apžvalgininkas.