Atvykti į Rusiją švęsti Pergalės dienos S. Žaparovą kovo pabaigoje pakvietė ministro pirmininko pavaduotojas Aleksejus Overčiukas, vyriausybėje kuruojantis tarptautinius santykius.

„Mes, žinoma, visada prisimename, kokį indėlį Kirgizija įnešė į šią pergalę ir Maskvos gynybą, tai mums šventa“, – anonsuodamas šį vizitą sakė A. Overčiukas.

Anot „Vedomosti“ šaltinių, vizito, kuris vyks tomis dienomis, metu S. Žaparovas ne tik dalyvaus šventiniuose renginiuose, bet ir susitiks su V. Putinu.

2022 metais švęsti Pergalės dienos į Maskvą nebuvo atvykęs nė vienas užsienio lyderis. Tuomet Kremlius pareiškė, kad nė vieno iš jų nekvietė.

„Tai nėra jubiliejinė data. Tai mūsų šventė, tai šventa šventė visai Rusijai, visiems rusams“, – tuomet sakė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Šiemet virtinė Rusijos regionų „saugumo sumetimais“ nusprendė atsisakyti paradų, skirtų Pergalės dienai, kuri švenčiama gegužės 9-ąją. Maskvoje ir kituose miestuose taip pat nebus rengiamos Nemirtingojo pulko eitynės.

Buvęs Vladimiro Putino kalbų rašytojas, politikos technologas Abasas Galiamovas anksčiau užsiminė, kad Rusija atšaukia eitynes ne tik dėl saugumo.

A. Galiamovas užsiminė, kad Kremlius nenori, jog į Nemirtingųjų pulko eitynes ateitų žmonės su neseniai žuvusių okupantų portretais.

„Šie nauji portretai, susirinkti į vieną vietą, labai aiškiai parodytų, kad Rusijos Federacijos nuostoliai yra didžiuliai... Kol kas tai yra išsibarsčiusi grupė: kiekvienas savo kaime su savo karstu“, – paaiškino ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)