Tą 2004 metų balandžio rytą M. Gaddafi lankėsi vienoje savo gimtojo Sirto miesto, esančio maždaug už 570 kilometrų į rytus nuo Tripolio, mokykloje. Iš visų moksleivių garbė įteikti Vadui dovanų ir gėlių atiteko mūsų jau minėtajai mergaitei.

Prieš atvykstant M. Gaddafi, mergaitė labai jaudinosi, visa drebėjo – drebėjo ir tada, kai jis iš aukšto šaltai ją nužvelgė. Jis suspaudė mergaitės ranką, tada spustelėjo petį, švelniai palietė galvą.

Tą akimirką mergaitė buvo euforijoje. Juk ją palietė pats Vadas! Ech, kokia tai buvo garbė. Paauglė net neįtarė, jog tas iš pirmo žvilgsnio tėviškas gestas buvo bloga lemiantis ženklas.

Kitos dienos popietę prie jos mamos darbovietės sustojo automobilis. Mergaitė talkino mamai jai priklausančioje kirpykloje, kai staiga įžengė trys moterys. Viena iš jų vilkėjo karinę uniformą.

Moterys paauglės motinai pasakė, jog reikia, kad mergaitė vadui įteiktų dar vieną puokštę gėlių – esą vakar ji tai padariusi labai gražiai.

Nepaisant motinos priešgyniavimų, mergaitė buvo įsodinta į automobilį ir dideliu greičiu nugabenta į dykumoje esančią stovyklą.

Ten ji dar kartą buvo pristatyta M. Gaddafi, sėdėjusiam dideliame raudoname fotelyje ir maigiusiam nuotolinio televizoriaus valdymo pultelį. Vadas mergaitę vėl nužvelgė nuo galvos iki kojų ir nurodė vienai iš moterų: „Paruoškite ją!“.

Dabar penkiolikmetė išsigando – ją išsivedė į kitą kambarį ir išrengė. Išmatuotos apimtys, paimtas kraujo mėginys. Visas kūnas kruopščiai nudepiliuotas – išskyrus gaktos sritį. Mergaitę privertė apsimauti kelnaites su virvele ir apsivilti trumpą suknelę, padarė rėksmingą makiažą. Ir įstūmė atgal į M. Gaddafi kambarį.

Paauglės pasibjaurėjimui ir didžiuliam šokui, jis nuogut nuogutėlis gulėjo savo lovoje. Mergaitė bandė bėgti, tačiau viena iš sargybinių ją sučiupo – dabar ji darysianti viską, ką reikės.

Mergaitė prisėdo ant diktatoriaus lovos krašto – gašlus senis pradėjo ją bučiuoti. Paauglė sėdėjo tarsi suakmenėjusi, tačiau atėjo akimirka, kai ilgiau tverti nebegalėjo, ir jį atstūmė.
Prasidėjo kova, įsikišo sargybinė.

„Tu tik pažiūrėk į šią kekšę! Išmokyk ją, o tada man ją vėl atvesk!“, - šaukė įsiutęs M. Gaddafi.

Kitą vakarą M. Gaddafi mergaitę sumušė – tada jis ir gavo, ko norėjo.
„Niekada tos akimirkos nepamiršiu. Jis paniekino ne tik mano kūną – durklas perskrodė ir mano sielą. Ašmenys ten ir pasiliko“, - sako auka.

Šis pasakojimas iš pirmo žvilgsnio gali priminti baisaus filmo scenarijų, tačiau tragedija ta, jog tai realybė.

Nors mergaitės tikrasis vardas neskelbiamas, naujoje sukrečiančioje knygoje „Gaddafi‘s Harem“ (Gaddafi haremas) jos autorė žurnalistė iš Prancūzijos Annick Cojean ją vadina Soraya.

Žurnalistė merginą sutiko 2011 metų spalį Tripolyje – tą pačią akimirką buvo apžavėta jos grožio. Tiesą sakant, mergina savo išvaizda primena Angeliną Jolie.

Kai Soraya papasakojo savo istoriją, prancūzė nė akimirkai nesuabejojo jos tikroviškumu – apie M. Gaddafi polinkius ji buvo girdėjusi ir anksčiau, tačiau niekada neturėjo progos pasikalbėti su jo aukomis.

A. Cojean mėnesių mėnesius tikrino merginos istoriją, susitikinėjo su žmonėmis, pažinojusius ją tuo sunkiu metu, kalbėjosi su panašių skaudžių patirčių turėjusiomis moterimis.

Nėra jokių abejonių: Soraya papasakojo itin skausmingą tiesą. Beveik septynerius metus merginą žagino, mušė, niekino, ant jos netgi šlapinosi monstras, save vadinęs vienu iš aršiausių moterų emancipacijos šalininkų arabų pasaulyje.

Knyga tikrai šokiruoja – pakanka pasakyti, jog šiurps net ir stipriausius nervus turintys skaitytojai.

Tačiau Sorayos istorija niekuo neypatinga. Ji tik viena iš tūkstančio jaunų Libijos merginų ir moterų, kurias pagrobė iš namų, mokyklų ar darbo vietų, ir pavertė M. Gaddafi sekso vergėmis.

Be to, M. Gaddafi vien moterimis neapsiribojo. Nuo jo kentėjo ir jauni sargybiniai, kuriuos jis niekindavo matant visam haremui.

Kokainu, viskiu, cigaretėmis ir „Viagra“ besisvaiginęs Vadas seksą naudojo ne tik kaip fizinį, bet ir kaip politinį ginklą, demonstravusį jo galią.

Žaginant moterys pavergiamos – tuo pačiu pavergiami ir jų gyvenimo vyrai (tėvai ir sutuoktiniai).

M. Gaddafi tai puikiai žinojo. Todėl ir jo artimiausių žmonių sutuoktinės ir dukterys taip pat buvo neretai šantažuojamos, papirkinėjamos, apgaudinėjamos meilikaujant ir verčiamos mylėtis.