„Mes turėsime trišales Rusijos, JAV ir JT konsultacijas“, – sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Genadijus Gatilovas valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

Susitikime, kuriame bus toliau siekiama užbaigti daugiau nei 250 tūkst. žmonių gyvybių nusinešusį ketverių metų konfliktą, turėtų dalyvauti JT specialusis pasiuntinys Staffanas de Mistura.

„Šį kartą susitinkame visų pirma tam, kad išgirstumėme, ką ponas de Mistura pasakys apie JT darbą ir pažangą Sirijos vidiniame dialoge“, – sakė G.Gatilovas.

Pasak jo, Rusija ragins „suintensyvinti bendras pastangas kovoje su terorizmu“.

Viceministras pabrėžė, kad labai svarbu sudaryti „teroristinių organizacijų sąrašą“ ir „opozicijos narių, kurie dalyvautų derybų procese sąrašą“.

Sirijos opozicijos grupės trečiadienį pradėjo precedento neturinčias derybas Saudo Arabijoje. Šie debatai yra nelengvas mėginimas susivienyti prieš potencialias derybas su prezidento Basharo al Assado režimu.

Šiame susitikime pirmą kartą atstovaujama įvairioms Sirijos opozicijos politinėms ir ginkluotoms grupėms, veikiančioms Sirijos viduje ir už jos ribų.

Nuo spalio 17 šalių diplomatai surengė du susitikimus Vienoje, kur tarėsi dėl kelio gairių plano karui Sirijoje užbaigti.

Trečiadienį JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pranešė ateinančią savaitę vyksiantis į Maskvą ir sakė, kad JAV siekia, jog būtų padėtas pagrindas paliauboms Sirijoje ir politinei pereigai toje šalyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)