Kaip praneša portalas „rbc.ua“, tai ketvirtadienį Briuselyje specialiame Europos Vadovų Tarybos posėdyje pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Neseniai kalbėjausi su Moldovos prezidente Maia Sandu ir informavau ją apie tai, ką mūsų žvalgybai pavyko perimti: detalų Rusijos planą destabilizuoti politinę padėtį Moldovoje. Rusijos dokumentą, atskleidžiantį, kas, kada ir kokiais veiksmais ketina palaužti Moldovą, sugriauti šios šalies demokratinę santvarką ir įvesti jos kontrolę“, – sakė V. Zelenskis.

Anot prezidento, jis nežino, ar buvo duotas įsakymas veikti pagal šį planą, bet Ukraina pamatė, ką Rusija ketino daryti.

„Mes sužinojome būtent tai, ko jie jau mėgino imtis prieš Ukrainą ir kitas valstybes, taip pat ir Europoje“, – pridūrė V. Zelenskis.

Portalas primena, jog anksčiau Moldovos informacijos ir saugumo tarnybos direktorius Alexandru Musteața pareiškė, kad Rusija planuoja invaziją į Moldovą 2023 metais ir kad yra keli scenarijai, tačiau šio plano įgyvendinimas priklausys nuo karo veiksmų Ukrainoje eigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją