„Žvalgybos tarnybos gavo informacijos, kad Rusija svarsto teroro akto Zaporižios atominėje elektrinėje scenarijų – teroro akto su radiacijos išmetimu. Jie tam viską parengė“, – sakoma V. Zelenskio pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

Kremlius vadina „melu“

Ketvirtadienį Kremlius atmetė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio teiginius, kad Rusijos pajėgos rengiasi įvykdyti Maskvos kontroliuojamoje Zaporižios atominėje elektrinėje teroro aktą, per kurį pasklis radiacija.

„Tai dar vienas melas“, – tikino Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. Jis sakė žurnalistams, kad visai neseniai įvyko kontaktai su Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) atstovais, jie „labai gerai įvertino“ padėtį elektrinėje, „pamatė viską, ką norėjo pamatyti“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsiveržimo į Ukrainą išvakarėse pernai vasarį, taip pat viešai pareiškė, kad Rusija neketina pulti Ukrainos, tai sakė ir daugeliui pasaulio vadovų per pokalbius telefonu, tačiau puolimui rengėsi, sutelkė prie Ukrainos sienų šimtus tūkstančių karių bei technikos ir įsakė pradėti puolimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją