Apie tai ukrainiečių agentūros „Unian“ korespondentui pranešė gerai informuoti šaltiniai teisėsaugos institucijose.

Visų pirma, valstybės vadovas atėmė Ukrainos pilietybę iš buvusio Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo Vitalijaus Zacharčenkos, buvusio Ukrainos pajamų ir mokesčių ministro Oleksandro Kliymenkos, buvusio prezidento V. Janukovyčiaus administracijos vadovo Andrejaus Kliujevo, buusio švietimo ministro Dmitrijus Tabačnykos ir buvusio Ukrainos saugumo tarnybos vadovo Oleksandro Jakemenkos.

Taip pat Ukrainos pilietybė buvo atimta iš Charkivo srities tarybos deputato Nikitos Šencevo ir Odesos miesto tarybos deputato Viktoro Baranskio.

Pilietybės neteko ir Aleksandras Gorbylevas, Bogdanas Kliujevs bei Vitalijaus Slaba.

Kaip pranešė „Unian“, šiandien, vasario 4 d., V. Zelenskis paskelbė žengęs dar vieną žingsnį, kad apvalytų Ukrainą nuo tų, kurie stojo į agresorės Rusijos pusę. Visų pirma, Ukrainos saugumo tarnyba pareiškė pareiškimą dėl Rusijos pilietybę turinčių asmenų.

Didelio masto karo su Rusijos Federacija fone Ukrainos prezidentas jau yra pasirašęs daugybę dekretų dėl pilietybės atėmimo tiems, kurie palaikė ryšius su okupantais.

Kaip teigė pats V. Zelenskis, dauguma asmenų, netekusių Ukrainos pilietybės, turėjo kitos valstybės pasus. Prezidentas pažymėjo, kad dabar Ukrainos valdžios uždavinys yra užtikrinti, kad visi asmenys, turintys dvigubą pilietybę (taip pat ir Rusijos Federacijos) bei turintys politinę ar dvasinę įtaką Ukrainai, netektų teisės į šios šalies pilietybę.

Gruodžio 7 d. V. Zelenskis sustabdė apie 13 Maskvos patriarchato Ukrainos ortodoksų bažnyčios kunigų pilietybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją