Įstatymu uždraudžiama naudoti ir pardavinėti fejerverkus, konkrečiai saliutus ir petardas (išskyrus F1 klasės fejerverkus, kurių pavojingumas yra labai mažas, o triukšmo lygis neviršija 60 decibelų). Be to, po šešių mėnesių Ukrainoje įsigalios triukšmo mažinimo taisyklės.

Vykdomosios ar vietos valdžios institucijos, įmonės, įstaigos ir piliečiai privalės imtis priemonių, kad nebūtų viršijamas triukšmo lygis gyvenamuosiuose pastatuose ir aplink, sveikatos priežiūros, švietimo, kultūros įstaigose, viešbučiuose, maitinimo įstaigose, parkuose ir kitur.

Taip pat tuose objektuose nuo 22 val. iki 8 val. uždraudžiama garsiai dainuoti ir šaukti, naudoti garsą skleidžiančią įrangą ir kitus buitinio triukšmo šaltinius. Nuo 21 val. iki 8 val. bus draudžiama atlikti triukšmingus remonto darbus, o švenčių ir ne darbo dienomis – visą parą, rašoma įstatyme.

„RBC-Ukraina“ primena, kad prezidentas V. Zelenskis jau pernai vasarą pavedė ministrų kabinetui apsvarstyti galimybę uždrausti petardas ir fejerverkus karo padėties metu, motyvuojant tuo, kad jų sukeliamas garsas žmonėms sukelia stresą ir diskomfortą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją