„Vilniaus viršūnių susitikimas yra labai svarbus. Jei nėra vienybės dėl techninio kvietimo Ukrainai prisijungti prie Aljanso, tai yra politinės valios reikalas rasti tinkamą formuluotę ir pakviesti Ukrainą. Būtų svarbi žinia pasakyti, kad NATO nebijo Rusijos. Ukraina turėtų gauti aiškias saugumo garantijas, kol ji nėra NATO“, – sakė Zelenskis.

Tai labai svarbus dalykas, pabrėžė jis.

„Tik tokiomis sąlygomis mūsų susitikimas būtų prasmingas. Priešingu atveju tai tik politika“, – sakė Zelenskis.

Zelenskio teigimu, Ukraina dirba su savo partneriais dėl saugumo garantijų ir padeda savo partneriams padaryti tam tikras išvadas artėjančiam NATO viršūnių susitikimui.

„Šiuo atveju akivaizdu, kad aš būsiu šalia ir darysiu viską, ką galiu, kad, taip sakant, paspartinčiau tą sprendimą, kad susitartume su mūsų partneriais. Nenoriu vykti į Vilnių pramogauti, jei sprendimas buvo priimtas iš anksto“, – sakė Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją