Prezidentas Volodymyras Zelenskis tai pareiškė trečiadienį, kreipdamasis į Ukrainos atkūrimo konferencijos Londone dalyvius. Jis apibrėžė penkias pagrindines valstybės atkūrimo kryptis, tarp kurių – vienybė, stabilumas, plėtra, saugumas ir demokratiją, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mes stipriname saugumą. Šis karas parodo, kokios priemonės prieš agresiją yra efektyvios šiuolaikiniame pasaulyje. Kokios ir kiek ginkluotės reikia, kokios infrastruktūros trūksta ir kokia gamyba yra prioritetinė, kokios technologijos išgelbsti daug gyvybių ir kokios sistemos leidžia fantastiką paversti realybe mūšio lauke“, – pažymėjo prezidentas.

Anot jo, visa tai apima didžiulius klodus, ties kuriais turėtų dirbti Ukraina ir jos partneriai. „Nuo kovinių bepiločių orlaivių gamybos iki artilerijos sviedinių, nuo oro skydo, dengiančio visą šalį ar net regioną, – iki slėptuvių kiekvienoje mokykloje, nuo infrastruktūros, sukurtos taip, kad jos nesunaikintų iranietiški „šahedai“, iki kibernetinės erdvės, kuri apsaugoma net nuolatinių kibernetinių atakų sąlygomis“, - sakė V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad visa tai daroma Ukrainoje, kuriai reikia partnerių patirties. „Kurdami saugumą kartu įtikiname visą pasaulį, kad demokratijos neįmanoma nugalėti“, – teigė prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, birželio 21 d. Londone prasidėjo Tarptautinė Ukrainos atkūrimo konferencija, kurioje bus numatyti prioritetiniai pokarinio valstybės atstatymo ir modernizavimo uždaviniai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją