Apie tai lapkričio 15 d. jis papasakojo Afrikos žiniasklaidos atstovams.

Anot V. Zelenskio, Rusija ir jos sąjungininkas Iranas atsakingi už įvykius Izraelyje, kurį spalio mėnesio pradžioje užpuolė „Hamas“. Jis įspėjo, kad vėliau gali atsirasti dar vienas iššūkis.

„Stebėkite Balkanus. Patikėkite manimi, gauname informacijos. Rusija turi ilgalaikį planą. Kitas dėmesio atitraukimo manevras bus įvykdytas Balkanuose. Jeigu partneriai dabar nieko nedarys, kils dar vienas konfliktas, bet nieko naujo nepasakiau. Balkanų šalys seniai nesutaria tarpusavyje, todėl Rusija pasistengs, kad viena Balkanų valstybė pradėtų kariauti su kita“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Taip pat jis paminėjo Moldovą, kur rusai pradeda „kurstyti neramumus“ ir yra suinteresuoti dabartinės proeuropietiškos vyriausybės „nuvertimu“. V. Zelenskis įsitikinęs, kad Maskva nori išskaidyti pasaulio dėmesį ir teikiamą pagalbą tarp daugelio šalių.

Spalio 5 d. Granadoje įvykusio Europos politinės bendrijos viršūnių susitikimo metu kalbėjęs V. Zelenskis nurodė, kad, remiantis Vyriausiosios žvalgybos valdybos duomenimis, Rusija svarsto keletą scenarijų dėl karo su Ukraina. Jis įspėjo, jog vienas iš jų – karą įšaldyti ir atkurti savo karinį potencialą. Ukrainos lyderio teigimu, 2028-ieji gali būti lemiamas momentas.

„Rusai turės pakankamai galios pulti šalis, esančias Rusijos ekspansijos taikinyje. Be Ukrainos, tai, be jokios abejonės, yra Baltijos šalys bei tos valstybės, kurių teritorijoje šiuo metu gyvena nemažai rusų“, – tvirtino V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)