Atsakydamas į klausimą, ar buvo įmanoma iš anksto įtvirtinti miestą, V. Zelenskis sakė: „Bachmutas nebuvo pasiruošęs plataus masto karui, tai nedidelis miestas, bet taip jau atsitiko, kad jame susitiko tokios didelės pajėgos. Bachmutas prisiėmė magneto funkciją, ir tai yra visa istorija... Nenoriu kalbėti apie detales, bet žmonės šia kryptimi gaudavo visus geriausius ir naujausius ginklus. Geriausias sistemas, geriausią artileriją. Manau, kad ten yra galingiausia gynyba, kokią tik buvo galima suplanuoti. Šioje kryptyje yra daug, daug karinio personalo. Jei viso to nebūtų, gynyba būtų neįmanoma“.

Pasak prezidento, iš partnerių gaunami ginklai buvo nedelsiant nukreipiami Bachmuto kryptimi. Ir tai yra svarbiausias ir vienintelis dalykas, kurį buvo galima padaryti, pabrėžė jis.

„Jokia kita gynyba ir jokie kiti įtvirtinimai ten nepadės. Tik ginklai. Kasdien ten [Bachmuto kryptimi] iššaunama 50 tūkst. artilerijos sviedinių“, – aiškino V. Zelenskis.

Jis pažymėjo, kad žuvusių užpuolikų, daugiausia „Vagner“ grupuotės samdinių, skaičius geriausiai parodo, kokia galinga yra Bachmuto gynyba.

„Bachmute likviduota 21 tūkst. „Vagner“ kovotojų, dar 60 tūkst. sužeista. Kitaip tariant, „Vagner“ nuostoliai ten siekia 81 tūkst. kovotojų. Ar stipri ten mūsų gynyba? Ar ten stiprūs žmonės, vadai? Tai akivaizdu“, – sakė prezidentas.

Kaip pranešta anksčiau, birželio 5 dieną Ukrainos kariuomenės sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis pranešė, kad Ukrainos kariai juda į priekį Bachmuto link.

Rusija jau daugiau kaip aštuonis mėnesius nesėkmingai bando perimti Bachmuto kontrolę.