„Europiečiai! Negalėsite pasakyti, kad nematėte, kas atsitiko ukrainiečiams, kas atsitiko Mariupolio gyventojams. Matėte. Žinote“, – sakė jis.

V. Zelenskis, reaguodamas į trečiadienio įvykius, kuomet Rusijos pajėgos smogė į Mariupolio ligoninę ir gimdymo namus, kalbėjo: „Šiandien yra ta diena, kuri viską apibrėžia. Apibrėžia, kas yra kieno pusėje. Rusijos bombos nukrito ant ligoninės ir gimdymo namų Mariupolyje. Vaikų ligoninė. Gimdymo namai, kurie veikia! Pastatai sugriauti. Šio meto duomenimis, yra 17 sužeistųjų. Griuvėsių išardymas tebevyksta. Žmonės laiku pradėjo slėptis nuo oro grėsmės.

Nuo 500 kg aviacinių bombų, kurias įsibrovėliai numetė ant Ukrainos miestų. Jau daug kartų.

Vaikų ligoninė. Gimdymo namai. Kokią jie kėlė grėsmę Rusijos Federacijai? Kokia tai šalis – Rusijos Federacija, kuri bijo ligoninių ir gimdymo namų ir juos griauna? Ar buvo mažieji „banderovcai“? O gal nėščios moterys ruošėsi pradėti šaudymus Rostove? Ar kas nors gimdymo namuose skriaudė rusakalbius? Kas tai buvo? Ar tai buvo ligoninės denacifikavimas?“

V. Zelenskis paragino Vakarus sustiprinti sankcijas Rusijai ir „daryti spaudimą“ Maskvai, priversti ją derėtis ir nutraukti karą.

„Mes nepadarėme ir niekada nebūtume padarę nieko panašaus į šį karo nusikaltimą jokiam Donecko, Luhansko ar bet kurio kito regiono miestui. Bet kuriam žemės miestui. Nes mes esame žmonės. O jūs“, – klausė V. Zelenskis.

Jis pridūrė, kad civilių gyventojų evakuacija tęsiasi – iki šiol išgelbėta 35 tūkst. žmonių Trečiadienio evakuotieji išvyko iš Sumų, Kijevo ir Enerhodaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės