Tai V. Zelenskis pranešė „Telegram“ kanale.

„Roma. Susitikimai su Italijos prezidentu Sergio Mattarella, ministre pirmininke Giorgia Meloni ir popiežiumi Pranciškumi. Svarbus vizitas Ukrainos pergalei", – parašė jis.

Kaip pranešė naujienų agentūra ANSA, Čampino oro uoste V. Zelenskį pasitiko Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajanis.

„Italija sveikina Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį. Mes patvirtiname savo įsipareigojimą kartu su Ukrainos žmonėmis ginti laisvę ir demokratiją“, - parašė ministras tviteryje.

Apie 12 val. 30 min. V. Zelenskis atvyks į susitikimą su Italijos prezidentu S. Mattarella. Po to bus surengti atskiri susitikimai su G. Meloni ir A. Tajaniu. Pasak Italijos žiniasklaidos, antroje dienos pusėje Ukrainos prezidentas Vatikane susitiks su popiežiumi.

Balandžio mėnesį popiežius Pranciškus priėmė Ukrainos ministrą pirmininką Denysą Šmyhalį. Pats V. Zelenskis Vatikane lankėsi dar 2020 metų vasarį – prieš koronaviruso pandemiją.

Savo ruožtu Italijos premjerė G. Meloni pirmąjį vizitą į Ukrainą surengė šių metų vasarį. Jo metu Italijos vyriausybės vadovė pranešė apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą, kuris apima kompleksus SAMP/T-MAMBA, taip pat sistemas „Spada“ ir „Skyguard“.

Nepatvirtintais duomenimis, vakare V. Zelenskis išvyks į Vokietiją, kur sekmadienį jo laukia keli susitikimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją