Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip sulaikytas ukrainiečių kovotojas stovi negilioje tranšėjoje, rūko ir yra nušaunamas po to, kai ištaria „Šlovė Ukrainai“.

Frazė, kurią tariamai ištarė sulaikytas Ukrainos karys, pirmadienį išpopuliarėjo socialinėje žiniasklaidoje, o aukšti Kyjivo pareigūnai apkaltino Rusijos pajėgas ir ragino įvykdyti teisingumą.

„Preliminariais duomenimis, žuvusysis yra 30-osios atskirosios mechanizuotosios brigados karys Tymofyjus Mykolajovyčius Šadura“, – pranešė Ukrainos sausumos pajėgos „Telegram“ ir pridūrė, kad jis kovojo rytų Ukrainoje ir buvo dingęs nuo vasario 3 dienos.

„Galutinai patvirtinti jo tapatybę bus galima tik susigrąžinus kūną“, – priduriama pranešime. Kyjivas teigė, kad nužudyto kario palaikai yra teritorijoje, kurią šiuo metu kontroliuoja Rusijos pajėgos.

AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti, kur ir kada buvo nufilmuota vaizdo medžiaga ir ar joje matomas, kaip teigė Ukrainos pareigūnai ir socialinės žiniasklaidos vartotojai, ukrainiečių karo belaisvis.

Pirmadienį kreipdamasis į tautą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad vaizdo įraše matyti, kaip Rusijos pajėgos žiauriai nužudo ukrainiečių karį.

„Mes surasime žudikus“, – pažadėjo jis.

Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba anksčiau paragino Tarptautinį baudžiamąjį teismą ištirti vaizdo medžiagą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją