„Baigsime pergale. Bet koks karas baigiasi... derybomis. Bet noriu, kad suprastume, jog kelias į šį dialogą, deja, yra labai ilgas ir labai kruvinas“, – sakė V. Zelenskis.

Prezidentas pabrėžė, kad beveik neįmanoma rasti kitos valstybės lyderio, kuriam V. Zelenskis per trejus savo prezidentavimo metus nesiųstų signalų apie pavojų iš Rusijos Federacijos ir jo norą tiesiogiai derėtis su Rusijos Federacijos prezidentu, kad būtų užkirstas kelias plataus masto invazijai.

„Buvau pasiruošęs daugeliui dalykų. Aš jam paskambinau (Putinui - UNIAN). Skambinu daug kartų. Jie visada rasdavo priežasčių neleisti šiam dialogui vykti... Bet kai vasario 24-ąją jie įžengė į mūsų kraštą... nužudyti mus visus..., kankinti žmones..., tai po to, ką aš turėjau daryti? Paskambinti jiems dar kartą?“ – retoriškai klausė V. Zelenskis.
Jis pabrėžė, kad derybos su Rusijos Federacija yra ne dialogas, o Rusijos ultimatumas.

„Visur jie sako, kad yra pasiruošę dialogui. Bet tai melas. Koks tai dialogas?... Jie suriša mūsų rankas, nupjauna mūsų liežuvius ir tada sako, kad yra pasirengę kalbėtis. Tai nėra dialogas, tai yra teroristai, kurie jaučiasi įgalinti ir negailestingi žmogaus gyvybei“, – sakė valstybės vadovas.

Prezidentas pridūrė, kad V. Putinas turėjo žinoti, jog tokiu atveju ukrainiečiai ginsis ir ginsis.

„Jie nesiūlo dialogo. Jie siūlo mums pasiduoti, priimti jų „taiką“, pamiršti, kad turime žemes, vėliavą, kad tai yra mūsų istorija, tiesiog ištrinti mus“, – pridūrė Ukrainos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją