32 m. moteris iš Londono Grinidžo priemiesčio atvyko į Udaipurą Radžastano provincijoje sekmadienį, informuoja telegraph.co.uk.

Agroje, kur yra Tadž Mahalas, ji apsistojo pigiame „Agra Mahal“ viešbutyje. Antradienį anksti ryte britė turėjo iškeliauti į Džaipurą. 3.45 val. ryto pasigirdo beldimas į jos kambario duris, administratorius pareiškė, kad nori padaryti jai masažą su aliejais ir išmaudyti.

„Aš nesutikau ir paprašiau išeiti. Teko jį išstumti, paskui užsklendžiau duris. Jis iki 5 val. bandė atrakinti duris raktu, o aš šaukiau, kad liautųsi priekabiauti ir eitų šalin. Bijojau išeiti iš kambario, nes jis stovėjo koridoriuje. Spardžiau duris, šaukiausi pagalbos, tačiau niekas neatėjo“, – rašoma moters pareiškime policijai.

Kaip rašoma pareiškime, po 45 minučių pasigirdo antras balsas – viešbučio apsaugos darbuotojo, kuris reikalavo atidaryti duris.

Apie 5 val. moteris šoko pro antro aukšto balkoną į pirmo aukšto balkoną, esantį 4,5 metro žemiau, ir vos neiškrito iš 9 metrų aukščio tiesiai ant žemės.

Viešbutis "Agra Mahal" Indijoje
Ji teigia išbėgusi į kelią, bet niekas nestojo, galiausiai sustojo vienas rikšos vairuotojas. „Maldavau nuvežti mane į turizmo policijos postą. Priėjo vyras ir bandė įtikinti vairuotoją, kad padėtų parvesti mane į viešbutį. Tada iššokau iš taksi ir dar kiek pabėgėjau. Privažiavo vairuotojas, pasakė viską supratęs ir nuvežė į policiją“, – pasakojo moteris.

Šiuo metu britė saugoma policijos.

Viešbučio administratorių Sachiną Johaną ir apsaugos darbuotoją sulaikė. Jei bus pripažinti kalti dėl seksualinio priekabiavimo, jiems gresia iki septynerių metų kalėjimo. Abu vyrai neigia savo kaltę. S. Johanas pareiškė žadinęs moterį beldimu į duris, kad ši laiku nuvyktų į traukinių stotį.

Po gruodį įvykusio žiauraus studentės išžaginimo, pasibaigusio jos mirtimi, Indijos parlamentas dabar priėmė įstatymą, numatantį griežtas bausmes žagintojams.

Pagal naują įstatymą, žagintojams gresia mažiausiai 20 metų kalėjimo. Jei auka miršta ar stipriai sutrikdoma jos sveikata, žagintojas bus baudžiamas mirties bausme. Senajame įstatyme žagintojams grėsė nuo septynerių iki 10 metų kalėjimo.

Šiuo metu Indijoje vienas po kito sulaukiama pranešimų apie gaujų žaginimus. Indijos politikams teko imtis priemonių, kad sustabdytų seksualinę prievartą prieš moteris.

Visus ypač sukrėtė ir papiktino 23 m. studentės iš Delio mirtis po žagintojų kankinimų ir su vyru keliavusios šveicarų turistės po Madja Pradešą grupinis žaginimas. Po šių nusikaltimų imta garsiau reikalauti užtikrinti saugumą moterims.

Moterų teisių gynėjos Ranjanos Kumari teigimu, pastarasis atvejis, kai britė šoko pro langą, atspindi Indijoje įsišaknijusią baimę.