Jo teigimu, tuo momentu, kai jo brolis sėdėjo už mikroautobuso vairo ir važiavo ežero ledu, užšalęs ežero paviršius pradėjo traškėti ir aižėti.

Aleksandras Janukovyčius
„Brolis veikiausiai nusprendė, kad reikia važiuoti toliau, storesnio ledo link, ir „traukė“ mašiną iki galo. Visi spėjo iššokti, išskyrus jį. Jį įtraukė į dugną, kai vairuotojo durelės jau buvo atidarytos“, - pasakojo Aleksandras.

Viktoro Janukovyčiaus jaunesniojo laidotuvės pirmadienį įvyko Sevastopolyje. „Nusprendėme palaidoti brolį šiame mieste, nes jis labai mylėjo Krymą, o juo labiau Sevastopolį. Jis ne kartą lankėsi Šv. Nikolajaus cerkvėje (ten vyko gedulingos pamaldos)“, - sakė A. Janukovyčius. Jis pridūrė, kad pusiasalyje taip pat gyvena jų motina Liudmila.

Pirmadienį „Reuters“ paskelbė tariamo V. Janukovyčiaus jaunesniojo kapo nuotrauką. Šis kapas buvo Sevastopolio broliškose kapinėse. Agentūra pažymėjo, kad kapas neturėjo lentelės su jame palaidoto žmogaus pavarde.

„Greitai pridėsime išgraviruotą lentelę, pastatysime paminklą“, - pakomentavo Aleksandras.

Be kapo nuotraukos, „Reuters“ paskelbė ir fotografijas su automobilių kortežu. Mašinos buvo su Kijevo ir Donecko registracijos numeriais. Remdamasi kapinių darbuotojais, „Komsomolskaja pravda“ pranešė, kad sūnaus laidotuvėse dalyvavo ir pats Viktoras Janukovyčius, jo žmona Liudmila, žuvusiojo našlė Olga ir jos penkerių metų sūnus Ilja.

„Komsomolskaja pravda“ šaltinis iš Sevastapolio administracijos pažymėjo, kad specialiame miesto registre įrašų apie šias laidotuves nėra.

„Gali būti, kad Janukovyčių šeima tiesiogiai susitarė su Šv. Nikolajaus cerkvės klebonu, nes kapas atsirado aptvertame plote šalia cerkvės, kuris nepriklauso miestui ir yra cerkvės nuosavybė. Laidotuvių organizavimu, pradedant palaikų atgabenimu iš oro uosto ir baigiant kapo duobės užkasimu, rūpinosi viena privati Sevastopolio bendrovė“, - sakė jis.

Išvakarėse „Interfax“ šaltinis paaiškino, kodėl V. Janukovyčiaus sūnus buvo palaidotas Sevastopolio memorialinėse karių kapinėse. Jo teigimu, šio miesto Nachimovsko rajono administracija sprendimą palaidoti V. Janukovyčių jaunesnįjį tarp 1853 – 1856 metų Krymo karo didvyrių priėmė dėl to, kad jis žuvo „gelbėdamas kitus žmones ir padėjo visiems keleiviams iššokti iš automobilio, o pats nespėjo“.

Pirmasis apie V. Janukovyčiaus jaunesniojo žūtį sekmadienį, kovo 22 dieną, pranešė Ukrainos leidinys „Levyj bereg“. Leidinio duomenimis, buvusio Ukrainos prezidento sūnus ant Baikalo ežero ledo dalyvavo sportinėse varžybose, kai jo mikroautobusas „Volkswagen“ su penkiais keleiviais įlūžo ir pradėjo smukti po ledu. V. Janukovyčius nuskendo, o likusiems penkiems keleiviams pavyko išsigelbėti. V. Janukovyčiaus jaunesniojo žūtį tą pačią dieną patvirtino RBK šaltinis iš prezidento aplinkos.

Pirmadienį oficialioje Regionų partijos (V. Janukovyčius jaunesnysis buvo šios partijos atstovas Aukščiausioje Radoje) svetainėje pasirodė V. Janukovyčiui jaunesniajam skirtas nekrologas. Pranešime nurodoma, kad jam buvo vos 33 metai. Tačiau žūties aplinkybės nebuvo skelbiamos.