Antradienį priimtos gairės, pavyzdžiui, numato privalomą tam tikrų profesinių grupių skiepijimą: sveikatos priežiūros, socialinių ir švietimo įstaigų darbuotojai nuo lapkričio 15 d. turės parodyti vakcinacijos sertifikatą.

Kiti darbdaviai tam tikromis sąlygomis taip pat galės įvesti privalomą savo darbuotojų skiepijimą, teigia Valstybės kanceliarija Rygoje.

Nuo spalio 11 d. uždarose patalpose organizuojami renginiai galės vykti, jei juose dalyvaujantys žmonės pateiks įrodymą, kad yra pasiskiepiję nuo COVID-19, persirgę šia liga ar turi neigiamą testą. Tokios pat taisyklės bus taikomos teikiant paslaugas, išskyrus pagrindines, kaip pašto ar viešojo transporto.

Mažmeninės prekybos sektoriui konkrečios gairės dar nenustatytos. Tačiau artimiausiomis savaitėmis reikia priimti tinkamą sprendimą, teigė sveikatos apsaugos ministras Danielis Pavlutas.

Latvijos vyriausybė jau kelis mėnesius, tačiau ne itin sėkmingai, bando paskatinti gyventojus skiepytis.

Oficialiais duomenimis, šalyje kol kas paskiepyta tik 44 proc. iš 1,9 mln. gyventojų. Tuo pat metu pastarosiomis savaitėmis didėja sergamumo lygis.

Antradienį skelbta, kad Latvijoje per parą atlikus 25 902 testus patvirtinti 804 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat mirė 11 anksčiau užsikrėtusių asmenų, pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 290 naujų užsikrėtimo atvejų ir penkių COVID-19 pacientų mirtį. Tarp naujai užregistruotų užsikrėtusiųjų 626 yra nepasiskiepiję ar nebaigę vakcinavimo kurso, o 178 yra pilnai pasiskiepijęs.

Pastarųjų dviejų savaičių sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis paaugo iki 427,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Šalies ligoninėse šiuo metu gydoma 460 COVID-19 pacientų, iš kurių 61 būklė – sunki.

Nuo pandemijos pradžios Latvijoje patvirtinta iš viso 155 880 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 2 700 užsikrėtusių žmonių mirė. Antradienio duomenimis, Latvijoje bent vieną skiepų nuo COVID-19 dozę yra gavę 48 proc. gyventojų, o 44 proc. yra baigę vakcinavimo kursą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)