„Balandžio 19 dieną Olimpiniame stadione vyks mano debatai su Porošenka. Galėsiu jam užduoti bet kokį klausimą“, – įraše teigia V. Zelenskis.

Kandidatas į prezidento postą taip pat paragino komentaruose užduoti klausimų, kuriuos vertėtų užduoti P. Porošenkai.

Anksčiau dabartinis Ukrainos prezidentas pareiškė V. Zelenskio lauksiantis Olimpiniame stadione balandžio 14 dieną.

„Jeigu pasirinko ir nesutinka rengti debatų jokioje kitoje vietoje, tuomet galiu patvirtinti, kad balandžio 14 dieną, sekmadienį, lauksiu jo Olimpiniame stadione. Būtent ten, kur pasiūlė ponas Zelenskis, lauksiu jo debatuose. Manau, kad optimalus laikas 19 arba 20 val. Kviečiu ir žiūrovų, kaip pageidavo ponas Zelenskis, kviečiu visus televizijos kanalus – viskas tam, kad debatai vyktų būtent taip, kaip pageidauja Zelenskis“, – kalbėjo P. Porošenka.

P. Porošenka laukia kandidato į prezidentus V. Zelenskio debatuose ir balandžio 14, ir 19 d. Apie tai šalies parlamento frakcijų pirmininkų ir grupių narių posėdyje pranešė frakcijos „Petro Porošenkos blokas“ pirmininkas Arturas Gerasimovas, informuoja „Espresso.TV“.

Jis sakė, kad P. Porošenka laukia V. Zelenskio debatuose balandžio 14 ir 19 d. Be to, P. Porošenka paragino V. Zelenskį pasitikrinti dėl narkotikų vartojimo antidopingo agentūroje WADA.

„Pagalvokite, kas būtų, jeigu įsakymą dėl raketos paleidimo duotų narkotikų veikiamas žmogus. Ir kaip jį vertintų tarptautinėse derybose, žinodami, kad jų pašnekovas apsvaigęs nuo narkotikų“, – sakė A. Gerasimovas.

Ukrainos prezidento rinkimų antrasis turas vyks balandžio 21 d.

Tokiam sprendimui per sekmadienį vykusį posėdį vienbalsiai pritarė šalies Centrinės rinkimų komisijos nariai. Pirmasis rinkimų turas įvyko kovo 31 d.

Tuomet į balsavimo biuletenį buvo įtrauktas rekordinis skaičius kandidatų – 39. Iš pradžių jų buvo registruota 44, tačiau vėliau penkių kandidatų registracija buvo panaikinta jų pačių prašymu.

Per pirmąją turą komikas Volodymyras Zelenskis surinko 30,24 proc. balsų, o už dabartinį šalies prezidentą Petro Porošenką balsavo 15,95 proc. rinkėjų.