„Per politines derybas daugiausia dėmesio bus skiriama dabartinei eskalacijai Artimuosiuose Rytuose ir tarptautinėms pastangoms nutraukti smurtą“, – pažymėjo vokiečių pareigūnė.

H. Maasas susitiks su izraeliečių užsienio reikalų ir gynybos ministrais ir prezidentu Reuvenu Rivlinu. Jis taip pat apsilankys Ramaloje, kur derėsis su palestiniečių premjeru.

Anksčiau trečiadienį spaudos konferencijoje H. Massas kalbėjo apie savo planą „surengti derybas Jeruzalėje ir Ramaloje“, tačiau sakė, kad šią kelionę dar turi patvirtinti Izraelio pareigūnai.

Tai bus pirmas aukšto rango Europos pareigūno apsilankymas Jeruzalėje per naujausią smurto protrūkį Artimuosiuose Rytuose.

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris, anksčiau dirbęs šalies užsienio reikalų ministru, išsakė abejonių dėl H. Maaso vizito naudos.

„Vokietija turi pasinaudoti savo ryšiais regione“, sakė jis ir nurodė, kad „Artimųjų Rytų ketvertas buvo aktyvuotas, ir Europa yra jo dalis“.

„Aš abejoju, ar atskiros valstybės turėtų pačios imtis tarpininkavimo pastangų“, – pridūrė jis.

Smurto protrūkis tarp Izraelio ir palestiniečių šiuo metu yra didžiausias per pastaruosius metus. Izraelio aviacija ir artilerija atakuoja Gazos Ruožą, o „Hamas“ kovotojai leidžia raketas į žydų valstybę.

Nuo gegužės 10-osios per Izraelio aviacijos smūgius Gazos Ruože jau žuvo mažiausiai 219 palestiniečių, įskaitant 63 vaikus, nurodo šios teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija. Izraelyje nuo palestiniečių raketų žuvo 12 žmonių, praneša Izraelio policija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)